Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Erol Mütercimler'in İmam Hatipliler Hakkındaki Sözlerine İnceleme Başlattı

RTÜK Erol Mütercimler'in İmam Hatipliler Hakkındaki Sözlerine İnceleme Başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yazar Erol Mütercimler'in katıldığı canlı yayında imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haliç Üniversitesi öğretim üyesi ve yazar Erol Mütercimler, Haber Global'de katıldığı bir programın canlı yayınında imam hatip mezunlarına ilişkin 'Buradan mezun olanlar karşımıza sahtekar, ahlaksız, cinsi sapık olarak çıkıyor' ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama 🎥

RTÜK inceleme başlattı

RTÜK inceleme başlattı

Mütercimler'in bu sözleri sonrası Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) inceleme kararı geldi. RTÜK'ten yapılan açıklamada, 'Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"81 ilde suç duyurusunda bulunacağız"

"81 ilde suç duyurusunda bulunacağız"

Erol Mütercimler'in sözkonusu ifadeleri sonrası ÖNDER İmam Hatipliler Derneği de harekete geçti. Derneğin Başkanı Kamber Çal, 'ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hemen hızlı şekilde avukatlarımıza talimatı verdik. Bu konuyla ilgili hukuki süreci hızlı şekilde başlattık. 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aynı şekilde tüm illerimizdeki imam hatipliler derneklerini aynı davayı açması için teşvik ediyoruz. Arkadaşlarımız da şu anda teyakkuz halindeler, onlar da çok inanılmaz tepki koymuş durumdalar. Erol Mütercimler denen bu adama dava açacaklar' dedi.

Tüm imam mezunlarının davaya destek vermesini isteyen Çal, 'Çünkü ortaya koymuş olduğu yaklaşım çok çirkin, sanki imam hatipler tecavüzcü yetiştiriyor, sanki imam hatipliler hırsız yetiştiriyor gibi bir yaklaşım tarzı var. Şu anda ülkeyi yöneten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın TBMM Başkanımız ve birçok bakan olmak üzere imam hatipli. Birçok genel müdür ve bürokratlarımız imam hatipli. Tamamını bu süreçte töhmet altında bulunduran bir yaklaşım tarzıyla böyle bir açıklama yapıyor olması çok çirkin ve kabul edilemez' ifadelerini kullandı.

"İfade ettiğim düşüncelerim değil, toplumdaki algı"

"İfade ettiğim düşüncelerim değil, toplumdaki algı"

Erol Mütercimler, Halk TV'de Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman programında sözlerine açıklık getirdi. Mütercimler şöyle konuştu:

Program tarikat ve cemaatlerle, tarikatların tarihiyle ilgiliydi. Süreç içinde bunların nasıl bozulmaya başladığını anlattım. Bir yerde şöyle bir yargı dile getirildi, “Toplumda yanlış algılar oluşuyor. Yanlış algılara gidildiği için de toptancı suçlamalara gidiliyor. Toptancı suçlamalara gidilince de işler çözülemiyor.” Bu son derece doğruydu. Bütün bunlar konuşulurken konuşmanın bir yerinde Müfit Yüksel Bey dedi ki, “Neden bunlar oluyor? Dine hassasiyeti olan insanlar kentlerden çekiliyor, kentlerin dışına gidiyor' ve bunları anlattı. Yabancı okulları saydı ve “Bu toplum misyoner okullara, mezunlarına itibar gösterirken imam hatipten mezun olanlara itibar etmiyor. Bunlara değer vermiyor.” 

Üç saat boyunca tam da toplumdaki algılar konuşulduğu için ben de o üç saati de izledi geldi dedim. Ben de dedim ki 'Toplumda imam hatipler için böyle haberler geldiğinde insanlar imam hatip okullarıyla özdeşleştiriyor' dedim, kastım buydu. Misyoner okullarının çocukları da bizim imam hatiplerin çocukları da bizim dedim. Hakaret olsaydı, Müfit Bey buna karşılık verirdi. İlahiyatçı profesör itiraz ederdi. Ne Müfit yYüksel kimse itiraz etmedi. Zaten herkes anladı ki, 3 saatlik konuşma bunun zeminiydi. Dert yandığımız buydu.

43 yıllık öğretmen olduğunu ve bir öğretmenin eğitim kurumunun mezunlarına hakaret etmeyi aklının ucundan bile geçirmeyeceğini ifade eden Mütercimler, 'Benim ifade ettiğim benim düşüncelerim değil, toplumdaki algı. Hatta 'Abdurrahman Dilipak gibi Müfit Yüksel gibi isimlere görev düşüyor bu algının kırılması için dedim' ifadelerini kullandı. Mütercimler, tüm imam hatip lisesi mezunları ve şu andaki öğrencilerden özür dilediğini ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
74
42
30
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Gungor

Hiç bir küfür veya hakaret doğruların katkısız söylenmesi kadar insanı sinirlendiremez

BlueCraving

Yalan mı?

Yigit Karabey

Ulan ak-itler hergün neler salliyor, kinlerini kusuyor ekrandan TIK yok....Kuyrugunuza azicik basilinca ne yapacaginizi sasiriyorsunuz!!!