Görüş Bildir
Haberler
Romatizma Neden Kötü Havalarda Nükseder

Romatizma Neden Kötü Havalarda Nükseder

Orhan Akman
16.11.2014 - 09:25 Son Güncelleme: 16.11.2014 - 16:38

Romatizma Neden Kötü Havalarda Nükseder

Romatizma hastalığına sahip olan kişilerde; vücutlarının daha kısıtlı hareket etmesine neden olan kas ve iskelet sisteminde şişlik, ağrı gibi rahatsızlıklar görülür. Dolayısıyla buradan romatizmanın iç organlarımızda çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verdiği anlaşılır. Romatizmanın 200 ve üzeri çeşitleri olduğu bilinmektedir.

Romatizmanın sebepleri arasında kalıtsal(genetik) faktörler, yaş, cinsiyet(kadınlarda görülme olasılığı daha yüksektir), romatizmaya sebep olan bazı ilaçların kullanımı, kazara eklemlerde oluşan zedelenmeler gösterilebilir. Her romatizma farklı yaş gruplarında görülür. Kişinin aşırı stres altında olması, yaşadığı travmalar romatizmanın ortaya çıkmasında rol oynar.

Bu rahatsızlığa sahip kişiler kötü havalar da daha fazla ağrıyı hissederler. Romatizma neden kötü havalar da nükseder sorusuna: romatizma, hastaların eklem basınç alıcılarının düzgün çalışmasına zarar verdiği için kişi çok ufak bir hava basıncını dahi fazlasıyla hissediyor ve bu da eklemlerinin ağrımasına sebep oluyor. Daha çok yağışlı havalarda ağrılarını belirgin bir şekilde hissederler. Soğuk hava romatizma hastalığına neden olmaz sadece ağrının daha fazla hissedilmesini sağlar. Hava şartlarının sürekli kötü olduğu yerlerde yaşayan kişilerin hastalığı ilerlemez.

Eklemlerimizin içerisinde rahat hareket etmemizi sağlayan kayganlaştırıcı bir sıvı bulunur. Kötü havalarda bu sıvının akışkanlık derecesi ve o bölgedeki dağılım oranı değiştiği için kişinin eklemlerinde ağrının oluşması doğaldır. Bu sebeple halk arasında yağmur habercisi olarak da bilinir bu hastalık.

Havanın soğuk ve nemli olması yüksek basınca sebep olur ve hastaların şikâyetlerini arttırır. Bu hastalığa sahip kişiler bazen günler öncesinden havanın kötüye gideceğini anlayabilirler.

Kötü hava sebebiyle ağrısı artan kişi sıcak bir yere geçmelidir. Dışarı çıkmaları gereken durumlarda ise eklemlerini ve boyunlarını iyice sarmaları böylece eklemlerini soğuktan korumaları gerekmektedir.

Romatizma hastalığına iyi gelen kesin bir uygulama bilinmemektedir. Kişiler zaman içerisinde kendi deneyimleriyle bu sıkıntılarına iyi gelen yöntemleri keşfederler. Kimisine ovmak iyi gelirken kimisine hareketsiz kalmak iyi gelebilir. Kimisine sıcak uygulamak faydalı oluyorken kimisine de soğuk buz uygulamak faydalı olur.

Kaynak: http://nasilyapalim.com/romatizma-ned...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın