Görüş Bildir
Haberler
Roman Bürki Kimdir, Kaç Yaşında ve Hangi Takımda Oynuyor? Galatasaray İçin Roman Bürki İddiası…

Roman Bürki Kimdir, Kaç Yaşında ve Hangi Takımda Oynuyor? Galatasaray İçin Roman Bürki İddiası…

Muslera’nın sakatlığı sonrası kalece zor zamanlar geçiren Galatasaray’ın Roman Bürki’yi kiralık olarak kadrosuna katacağı iddia edildi. Alman basınında çıkan iddialara göre; bu sezon Dortmund ile hiç maça çıkmayan ve üçüncü kaleci konumuna düşen Roman Bürki de transfere sıkacak bakıyor. Peki, Roman Bürki kimdir, kaç yaşında? İşte Galatasaray’ın transfer listesinde bulunan Roman Bürki’nin hayatı ve kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray’da Muslera’nın uzun süreli sakatlığı sonrasında kaleye İsmail Çipe geçmiş, ancak genç kaleci yaptığı hatalarla çok eleştirilmişti. Galatasaray’ın oynadığı son maçta kaleye geçen Fatih Öztürk de bekleneni veremeyince, Galatasaray kaleci için düğmeye bastı. İlk aday ise Roman Bürki.

Roman Bürki Kimdir?

Roman Bürki Kimdir?

14 Kasım 1990 doğumlu Roman Bürki, İsviçre vatandaşı. Futbola Young Boys altyapısında başlayan deneyimli eldiven, 2011-2014 yılları arasında Grasshoppers forması ile çıkış gösterdikten sonra Freiburg'a transfer oldu ve 2014/15 sezonunu Bundesliga'da geçirdi. Freiburg'daki başarılı performansı sonrası İsviçre Milli Takımı'na da seçilen Bürki, devlerin ilgi odağı oldu.

İsviçreli file bekçisi, 2015 yılında Alman devi Borussia Dortmund'a transfer oldu. 7 yıldır Borussia Dortmund forması giyen Roman Bürki, geçen sezona kadar ilk 11'in değişilmez ismiydi. Geçen sezonun 2. yarısında formasını kaptıran Bürki, Dortmund'un bu sezon başında Gregor Kobel'i 15 milyon Euro'ya transfer etmesinin ardından ise gözden düştü.

Borussia Dortmund ile 3, Grasshoppers ile 1 kupa kazanan tecrübeli file bekçisi, İsviçre Milli Takımı formasını 2014-2018 yılları arasında 9 kez giydi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın