Görüş Bildir
Haberler
TV
'Rollerin Değil Hikâyelerin Peşindeyim'

'Rollerin Değil Hikâyelerin Peşindeyim'

Onedio Medya
06.09.2014 - 02:29 Son Güncelleme: 06.09.2014 - 09:30

Rollerin Değil Hikâyelerin Peşindeyim

Yeni dizisi Benim Adım Gültepe’de mahallenin Eşref Abi’si rolüyle izleyici karşısına çıkan Mete Horozoğlu’yla diziyi ve yeni rolünü konuştuk. Horozoğlu, Eşref için ‘Karşınıza almak istemeyeceğiniz biri’ diyor.

Omzunda ceketi, elinde tesbihi ve sert bakışlarıyla çıktığı sokaktan, mahallenin ortasına doğru ağır adımlarla ilerler... Ökçesine bastığı iskarpini, uzun yakalı mintanı ve yay gibi bıyıklarıyla ‘buralar benden sorulur’ demeye getirmektedir. Okulunu asan, asi, ailesine ve hatta yaşadığı semte öfkeli gençler... Her gün dönen yeni dolaplar ve yaşanan gizli aşklar... Ne de olsa o bir ‘abi’dir ve mahalle de ondan sorulur... Mete Horozoğlu’nun yeni dizisi ‘Benim Adım Gültepe’deki karakteriyle ilgili birkaç not, yukarıda anlattıklarımız. Horozoğlu, bu kez mahallenin abisi Eşref rolünde. ‘Senaryoyu okuyunca çok heyecanlandım’ dediği Eşref karakterini anlata anlata bitiremiyor. Mete Horozoğlu ile Eşref’in onda neler çağrıştırdığını, ‘abi’ olmanın zorluklarını, dizilerden artakalan zamanını nasıl değerlendirdiğini, hızlı tüketimin kendisini korkutup korkutmadığını konuştuk.

Benim Adım Gültepe’de de Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Kayıp dizilerindeki ekiple berabersiniz. Yeni dizi için eski arkadaşlarınızla bir araya gelmek nasıl bir duygu?

Hem işini severek yapan hem de iyi olması için çalışan bir ekiple yan yana çalışmanın verdiği bir avantaj bu. Zamanla yarıştığınız, yüksek tempolu bir işi, birbirini iyi tanıyan, birbirinden ne istediğini bilen dostlarla gerçekleştirmek işe de yansıyor bence.

Dizide mahallenin Eşref abisini oynuyorsunuz. Bu rol sizin için farklı bir deneyim olacak...

Eşref’i canlandırmak heyecanlandırıyor. Benim deneyimim Eşref’in can bulup sonrasında da inandırıcı bir yaşantısının olmasını sağlamak. Mahalle abisi de olan Eşref diğer özellikleriyle de güzel bir karakter.

Her mahallenin, her semtin sevilen sayılan bir abisi mutlaka vardır. Bu anlamda Eşref nasıl bir abi olacak?

Eşref’in sert görünüşünün gerçekten de sert bir adam var. Seveni var, düşmanı var. Ama saygı duyulan, güvenilir bir mahalle abisi. Sağlam duran bir adam. Bir insan ne olduğunda sertleşir? Kötü karakterleri izlemekten hoşlanmanızın nedeni, kötülüğün nasıl oluştuğunu ve kendini nasıl devam ettirdiğini bilmek istememiz biraz da. Bazen sert, kaba bulduğumuz karakterin iyiye dönüşmesini görmek istiyoruz. Bazen de onun yaşadıklarının böyle olmasına neden olduğuna ikna oluyoruz. Sert, baskıcı bir adam dedim ama elbette kendi derinlikleri var Eşref’in. Hepimiz gibi seçtiği yolların sonucunu yaşıyor. Ona kötü bir karakter demiyorum. Eşref, adaletle arasında, adaletli bir ilişki kuran bir insan. Bu, hürmet görmesini sağlıyor. Ama karşınıza almak istemeyeceğiniz biri diyebilirim.

Karakterin sizi etkilediği anlaşılıyor. Senaryoyu ilk okuduğunuzda ne hissettiniz?

İyi yazılmış bir hikâyeydi, capcanlı bir senaryo... Okuduktan sonra benim aklıma düşen Eşref oldu. Bu rolün gelmesi de güzel oldu.

Karakter için ‘aradığım, beklediğim rol buydu’ dediğiniz oldu mu peki?

Olmadı. Daha önce konuşsaydık da Eşref’i tanımlayamazdım zaten. Soner’i ya da Kayıp’taki Mehmet’i de öyle... Özellikle aklımda roller yok. Genelde hikâyenin peşinde oluyorum ben. Ama izler bırakmış kişiler var tabii. Oynamak istediğim gerçek kişiler.

Rol seçimi konusunda özel bir hassasiyet var mı?

Özellikle dikkat etmiyorum. Karakterlerin genel hikâye içinde detaylı ve gerçeğe yakın kurgulanmış olması sanırım bu hassasiyeti biraz rahatlatıyor.

Benim Adım Gültepe, bunca projenin içinde izleyiciden karşılık bulur mu?

Emek verilmiş, iyi planlanmış bir iş. Sevileceğini, merak uyandıracağını düşünüyorum. Gerisini Allah bilir.

Dizilerden zaman kalıyor mu bilmiyorum ama, sinema projesi var mı?

Okuduğum, sevdiklerim var. Ama hazırlığı başlamış bir film yok şu an. Dizi ve tiyatro bu sezon epey zamanımı alacak.

1980’lerin İzmir’inden bir mahalle hikâyesi

Kanal D’de çarşamba akşamları saat 20.00’de ekrana gelen Benim Adım Gültepe’de Mete Horozoğlu, Eşref karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Dizi, 1980’li yılların İzmir’ini konu ediniyor. Gültepe semtinde geçen hikâyede, mahallenin her sokağında meydana gelen ayrı bir olay, burada yaşayan Seyfi, Gülali, Fevzi ve Murat adındaki dört yakın arkadaşın gözünden anlatılıyor.

‘Hepimiz inandığımız kadarız aslında’

“Evet her şeyin çok hızlandığı, tükettiğimiz doğru. Ama ben -iş tarafından bakarsak- sevilen, bağ kurulan işlerin unutulduğunu düşünmüyorum. Hayatta da mânâ verilmiş hiçbir ânı aslında unutmadığımız gibi. Benim Adım Gültepe de umarım öyle bir iz bırakabilir. Yaşamımızı çevrelediğimiz her şey, duygularımız, bakış açımız ve inandıklarımız kadarız. Hızlı tüketimin, elbette yaratıcı bir iş yapıyorsanız kırıcı bir tarafı var. Korkutucu tarafı, işini daha iyi yapmaya çalışmakla dengelemek gerekiyor bence. Hayatı olduğundan daha fazla zorlaştırmamalı.”

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/cumaertesi_ro...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın