Görüş Bildir
Haberler
Rektörlük Binasına Boya Attıkları İddia Edilen 4 Boğaziçili Öğrenciye Hapis Cezası

Rektörlük Binasına Boya Attıkları İddia Edilen 4 Boğaziçili Öğrenciye Hapis Cezası

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde rektörlük binasına boya fırlattıkları iddia edilen 8 kişinin yargılandığı davada karar çıktı. 4 öğrenci 'kamu malına zarar verme' suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezaları erteledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Reuters

Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen eylemlerde rektörlük binasına plastik şişe içerisinde kırmızı boya fırlattıkları iddia edilen 8 kişinin yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 60. Asliye Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu.

Savcı mütalaasını açıkladı

Savcı mütalaasını açıkladı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, protestocuların yaklaşık iki dakika süren bir basın açıklaması yaptıklarını ve akabinde bir kısmının ellerindeki şişelerdeki boyaları rektörlük bina kapısı ile bina önüne döktüklerini aktardı.

Açıklanan mütalaada tüm protestocuların haklarında beraate karar verilmesi, Ayça Zeynep D., Tutku K., Ayşe Beliz İ., Sarp K.’nin ise ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Son sözleri sorulan sanık avukatları müvekkillerinin beraatlerini istedi.

4 öğrenciye hapis cezası

4 öğrenciye hapis cezası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme, Sarp K., Ayça Zeynep D., Ayşe Beliz İ. ve Tutku K.’yi ise 'kamu malına zarar verme' suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırdı ve cezayı erteledi.

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Ayça Zeynep D., Ayşe Beliz İ., Deniz T., Sarp K., Simge İ., Sina S., Teslime Y.,ve Tutku K.’nin ‘ toplantı ve gösteri yürüyüşü kanuna muhalefet’ suçundan her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
33
13
13
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom lee jones

2028 e kadar tum yuksek yargi hudapar afagnlilarin elinde. huloggg sezen.

Fatih Kaya

Gençler sakin lazimsiniz bu ülkeye.

Usa90

Sokaga cikin 2 gezi lazim

RACON X RACON

100 yilin Türkiyesinde olur böyle seyler...Adam secilmis disari birakmiyorlar.Bu Millet bu kadar acimasiz olamaz ve secimlerde bu kadar destek vermelerindeki... Devamını Gör

Usa90

Salak gibi sandigo beklediniz Sahte secim de oy kullanacaginiza sokaga cikin