Görüş Bildir
Haberler
Regl Döneminde Kaçınılması Gereken ve Yararlı Olabilecek Yiyecekleri Öğrenmek İster misiniz?

etiket Regl Döneminde Kaçınılması Gereken ve Yararlı Olabilecek Yiyecekleri Öğrenmek İster misiniz?

Çağla
07.11.2019 - 07:15

Halihazırda sancılı olan bir dönemi daha da zorlaştırmayalım ve vücudumuza kulak verelim 👍

İçeriğin Devamı Aşağıda

✅:Brokoli

Regl kanamasında en çok kaybedilen mineral demirdir. Brokoli bu kaybı telafi etmenize yardımcı olur. Demirin yanında, brokoli lif, magnezyum ve potasyum açısından oldukça zengindir bu da şişkinliği azaltmaya, sindirimi düzeltmeye ve eğer kramp ağrılarınız varsa kaslarınızın rahatlmasına yardımcı olur.

✅:Muz

Muz, bu süreç boyunca atıştırmak için en iyi seçim olabilir. Bu meyveler potasyum, magnezyum ve lif ile doludur. Ekstra atıştırmalıklar için düzensiz bağırsak hareketlerini, ishali ve abur cubur isteğinizi kontrol etmenize yardımcı olurlar.

✅:Bitter Çikolata

✅:Bitter Çikolata

Daha fazla çikolata yemek için bir bahane arıyorsanız, işte size fırsat. Bitter çikolata, demir, magnezyum, antioksidanlar ve flavanoller gibi birçok sağlıklı mineral içerir. Kan akışına fayda sağlar ve kan damarlarını rahatlatabilir. Çikolatanın büyülü bir şey olduğundan bahsetmeye zaten gerek bile yok...

✅:Somon

✅:Somon

Sağlıklı kabul edilen herhangi bir beslenmeye somon dahil edilmelidir çünkü somon, omega-3 yağ asitleri içermekle kalmayıp, aynı zamanda zengin bir protein kaynağıdır. Enflamasyonu azaltmak, krampları hafifletmek ve regl döngüsünü düzenlemek için yiyebilirsiniz.

✅:Zencefil

✅:Zencefil

Zencefil, enflamasyonu kontrol etmekte iyi olmakla kalmayıp aynı zamanda regl sancılarınızı azaltmada yardımcı olur. Karın ağrısı yaşıyorsanız çayınıza taze zencefil ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

✅:Portakal ve limon

✅:Portakal ve limon

Vitamin miktarını artırmak ve regl döneminizde oluşan şeker tüketme isteğinizi, daha çok meyve yiyerek azaltabilirsiniz. Turunçgiller bu konuda özellikle iyidir. Vitaminlerin yanı sıra, lif ve su açısından zenginlerdir bu da sindiriminize yardımcı olur. Dahası, turunçgiller mide bulantısı ve buna benzer diğer durumları önlemede de oldukça yararlıdır. Eğer kanamanız fazlaysa, akıntıyı da azaltır.

❌:Süt

Eğer karnınız ağrıyor ve kramplardan mağdur durumdaysanız süt ürünlerinden kaçınmanız gerekir. Sütte laktoz bulunur ve laktoz bazı insanların sindiriminde sorunlar yaratabilir. Ek olarak laktoz, şişkinliğe, mide ağrısına ve mide bulantısına neden olabilir ki bunları zaten regl döneminin kendisinde de yaşarsınız.

❌:Şeker ve abur cubur

❌:Şeker ve abur cubur

En sevdiğiniz abur cuburlar modunuzu yükseltmeye iyi gelebilir ama aynı zamanda şişkinliğe, gaza ve enflamasyona da neden olurlar. Bunun nedeni de içerdikleri işlenmiş şeker miktarıdır. Bu durumda, yapay şekerden uzak durmalı ve şeker ihtiyacınızı meyvelerle karşılamalısınız.

❌:Kafein

Araştırmalar, regl döneminizde kafein tüketiminin aslında süresini uzatabildiğini ve bazı durumlarda reglinizi kesintiye uğratabildiğini gösteriyor. Ek olarak, kafein regl öncesi sendromunu da arttırır. Eğer bu durumdan muzdaripseniz, regl döneminizden önce ve sonra kahve içmekten kaçınmalısınız.

❌:Baharatlı yiyecekler

❌:Baharatlı yiyecekler

Baharatlı yiyecekler tüketmek midenizde ek bir rahatsızlığa neden olabilir. Ancak, eğer akıllıca seçimler yaparsanız, bazı baharatlar bu karmaşık dönemde vücudunuza yarar da sağlayabilir. Mesela, taze kırmızı biber şişkinliği azaltma etkisiyle yardımcı olurken, safran da sindiriminize yardımcı olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
415
95
66
28
26
24
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın