Görüş Bildir
Haberler
Rasim Ozan Kütahyalı: 'Berat Albayrak Devrim Yapıyor'

etiket Rasim Ozan Kütahyalı: 'Berat Albayrak Devrim Yapıyor'

Düşük döviz kurunun Türkiye ekonomisinin zararına olduğunu ileri süren Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, 'Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, 'Değerli TL demek değersiz ve üretimsiz bir Türk ekonomisi demektir' başlıklı bir yazı kaleme aldı. 'Döviz kurundaki hareketlilik neticesinde yine ortalık yangın yerine çevrilmek isteniyor ülkemizde' diyen Kütahyalı, 'Yine Türkiye’ye 70 senedir yaşadığı aynı ithalat ekonomisi döngüsü yaşatılmak isteniyor. 70 senedir aynı olay. Kur çıkarsa faiz yükselt, yükselt. Sonra yeniden yeniden yeniden aynı döngü.

Önce faizleri düşür sonra kur biraz kıpırdayınca yeniden faizleri yükselt, yatırımlar dursun ve kur yeniden düşsün.Sonra yeniden ve yeniden aynı döngüyü yap. Türkiye bu kısır ve fasit daireden kurtulmak zorundadır.Bu baskılara dayanamayıp Merkez Bankası ayın 22’sinde yine faizleri ciddi seviyede yükseltirse yine sayacı sıfırlarız. Yine aynı fasit daireye döneriz' ifadelerini kullandı.

"İthalat ekonomisi alışkanlığı topluma çok kötü sirayet etmiş"

"İthalat ekonomisi alışkanlığı topluma çok kötü sirayet etmiş"

'Türkiye’de maalesef 'Eğer döviz kuru yükselirse ekonomi kötü demektir' algısı çok feci şekilde yerleşmiş' ifadesini kullanan Kütahyalı, şöyle devam etti:

'Topluma da bu ithalat ekonomisi alışkanlığı çok kötü biçimde sirayet etmiş. Döviz kuru biraz kıpırdayınca herkes de bir tuhaf telaş ve panik başlıyor. Medya da aynı şekilde. Berat Albayrak’ın savaşması ve yıkması gereken en önemli bariyer bu algı olacak. Daha önce de yazdığım gibi çok zor bir mücadele süreci olacak. Beton gibi bir kalıp algı oluşmuş.

Oysa ikinci dünya savaşı ertesi kalkınma dönemlerinde hem Almanya hem Japonya ısrarla kuru inatla düşük tuttu. Yoksa bu iki ülke de ithalat cenneti olurdu.

Kendi toplumları ucuza dışardan mal ithal edemeyerek görüntüde bir refah düşüşü yaşadı en başta ama orta ve uzun vadede bu politika ülkelerin imalat ve ihracatının faydasına oldu.'

"Değerli TL üretimsiz ve imalatsız bir ülke demek"

"Değerli TL üretimsiz ve imalatsız bir ülke demek"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Israrla ve inatla söylüyorum ki değerli TL üretimsiz ve imalatsız bir ülke demektir' diyen Kütahyalı, yazısını şöyle sürdürdü:

'Şu an yaşadığımız anti-ithalat devrimini önce imalat devrimi sonra ihracat devrimi takip etmek zorundadır. Çok sancılı da olsa Türkiye bunu başaracak. Aksi takdirde ayakta kalamaz bu ülke. Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor. Gerçek bir yapısal dönüşüm bu.'

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1214
563
334
95
42
38
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

AKPutperestler ilahlarını korumak adına arsızlıkta sınır tanımaz.

Emine hanim

ama kafamiz nasıl güzel!

Melikşah

Doğru diyor gerçekten ekonomide devrim yaptı adam ağzımıza sıçtı kafamızı camdan çıkarsak 100 tl gidiyor