Görüş Bildir
Haberler
Rakının Baş Kahramanı Anasonun Aslında Birçok Faydası Olduğunu Biliyor muydunuz?

Rakının Baş Kahramanı Anasonun Aslında Birçok Faydası Olduğunu Biliyor muydunuz?

Mısır asıllı olan anason, tarihte ilaç niyetine kullanılan şifalı bitkilerden biriydi. Biz onun kokusunu daha çok rakıdan bilsek de aslında bitkisel olarak tüketildiğinde sağlığımıza birçok fayda sağlayabiliyor.

Not: Tüketmeden önce mutlaka uzmana danışınız.

Kaynak: 1, 2

1. Sindirimi düzenler

steemit-production-imageproxy-web.s3.amazonaws.com

Anason otu sindirim sistemi için son derece terapatiktir. Sindirim özelliklerini geliştirdiğinden sindirim problemleri için mükemmel bir tedavi ilacı olabilir. Kusma, mide bulantısı, ishal, karın ağrısı, gaz sorunu, spazmodik şişkinliğin yanı sıra gastritin giderilmesinde önemli etkilere sahip.

2. Katarakt

Katarakt hastaları anason ile biraz olsun sıkıntılarına çare bulabilirler. Uzmana danışarak nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

3. Uyku problemi

Anason çayı, yemeklerden sonra veya yatmadan önce tüketildiğinde uyku bozukluklarının yönetiminde son derece değerlidir. Anasonun uçucu yağının buharlaşmaması için çok uzun süre kaynatılmaması gerekir yoksa tedavi edici özelliklerinin çoğunu kaybedecektir. Hafif acımsı tadını basklılamak için bal ile tatlandırılabilir.

4. Astımı hafifletmede yardımcı olabilir.

Anasonun  balgam sökücü özelliği vardır ve bu nedenle astımla birlikte öksürüğün hafifletilmesinde yardımcıdır.

5. Kasılmaları önleyebilir.

Kasılmalar aniden gelen işkenceler gibidir ve ne yaparsanız yapın bir süre o acıyı çekerken hareket bile edemezsiniz. Bu kasılmalara hiçbir çare bulamadıysanız anason tohumu kasılmalarınızı hafifletebilir hatta önleyebilir.

6. Mikroplarla savaşır

Anason ekstreleri normalde, bakterilerin yanı sıra, bakteri miktarının çoğalımını, mantarların yanı sıra virüslerin de vücuda dağılımını engellediği bulunmuştur. Ayrıca milkrobiyal enfeksiyonları da hafifleterek engel olabildiği görülmüştür.

7. Anne sütünü artırabilir.

7. Anne sütünü artırabilir.

Anason otu emziren annelerin sütünü artırmak için de kullanılan doğal yöntemlerden biri. Yıldız anason laktasyonu iyileştirmek için hafif estrojenik etkileri olan diantheole ve fotoanteolden oluşur. Ek olarak, östrojenik etkilerinden ötürü,yıldız anason, libidoyu güçlendirmek ve aynı zamanda premenstrüel sendromu ve pms'nin diğer etkilerini azaltabilecek güce sahip.

8. Libido tavan!

Anasonun libidoyu artıran afrodizyak etkisi bulunuyor. Her gece ezilmiş anason tohumu kullanılarak hazırlanmış bir bardak su tüketmek, kişinin cinsel dürtüsünü iyileştirebilir.

9. Saç bitlerine elveda

Özellikle okul yıllarında çoğu kişinin başına gelmiştir bu durum. Ordan buradan bir şekilde bulaşıp kaçınılmaz bir illet gibidir. Ve gecelerce uğraşılır ama asla bitmeyecek gibi gelir insana. Anason, Aslında bazı küçük böcekler için böcek ilacı olarak zaten kullanılıyor. Özellikle saç biti konusunda tam bir öldürücü etkiye sahip. Ayrıca mantarların iyileşme sürecinde de etkili olduğu biliniyor.

10. Trombozun önlenmesinde yardımcı olabilir.

Tromboz, kan damarı içinde kan pıhtılaşması oluşumuna dair bir hastalık olarak tanımlanır ve dolaşım sistemindeki kan dolaşımını bloke eder. Her damarda görülebilir fakat genellikle bacaklarda ve kalça bölgesinde meydana gelir. Anason, esansiyel yağ anevrizmasından dolayı trombozun önlenmesine yardımcı olabilir.

11. Mis gibi bir nefes

11. Mis gibi bir nefes

Anason tohumunun sağlık avantajlarından biri de ağız sağlığınızın korunmasında yardımcı olmasıdır. Anti-mikrobiyal, anti-bakteriyel etkisi anasonu ağız temizliği için ideal bir bileşen haline getirir. Bu ayrıca kötü kokulu nefesle ve ağızdaki şişliklerle savaşmayı sağlar.

12. Bebekler için kullanılan popüler bir ürün.

Bebekler için anason kullanımı aslında zaten popüler bir halde. Bebeklerdeki ağır mide ağrısının yanı sıra hıçkırıklarını geçirmede etkili. Ayrıca bebeğin sindirim problemlerini de düzenleyebilir.

13. Cilt için mükemmel

Yıldız anason cilt tedavinde kullanabileceğiniz bitkisel yöntemlerden biri. Hatta tarihte çok eski yıllarda cilt enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılmış. Fakat Yıldız anason, bazı cilt rahatsızlıkları ile baş etmede yardımcı olsa da, yıldız anason yağını kesinlikle saf yağ şeklinde kullanmayın çünkü yağ içeriği ciltte bazı sorunlara sebep olabilir.

14. Anti-epileptik ve Anti-histerik etkiler

14. Anti-epileptik ve Anti-histerik etkiler

Anason esansiyel yağı, narkotik ve yatıştırıcı etki içerdiğinden, kan dolaşımını azaltarak, histerik saldırıların yanı sıra epilepsiyi de rahatlatabilir. Ancak, özellikle çocuklarda ağır dozlar olumsuz etkilere sahip olabileceğinden, bu mutlaka uzmana danışılarak kullanılmalıdır.

15. Pankreasa destek.

İnsülin ve bazı hormonların kontrolü için pankreas önemli bir organdır. Anason tohumları pankreasın desteklenmesine yardımcı olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
14
8
4
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
NEMECHEK

Anasonlu grissiniyi artık yapmayan İstanbul Halk Ekmek'e gelsin..

Kadir Onay

En değerli hazinemiz sağlığımız,En mükemmel canlı İnsan dan sonra Arıdır.Arı ürünleri, en üstün en mükemmel ve tüm rahatsızlıklarda,en etkili,yanetkisiz, ... Devamını Gör

Kadir Onay

Kişiye özel,Apiterapi karışım yaptırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için,bağırsak florası tedavisini temin etmek isteyenler,05324063215 ve 0505065... Devamını Gör