Görüş Bildir
Haberler
"Rahat Batıyor" Diyenlere İlaç Gibi Gelecek Huzursuz ve Rahatsız Hissettiren 10 Film

"Rahat Batıyor" Diyenlere İlaç Gibi Gelecek Huzursuz ve Rahatsız Hissettiren 10 Film

R.G.
19.08.2021 - 11:30

'Rahatsız edici filmleri kim sever?' diyebilirsiniz. Ama bu yazımıza geldiyseniz siz de merak ediyorsunuz demektir. Bazı filmler çok eğlenceli, bazıları aşırı dramatik, bazıları ise şimdi bahsedeceğimiz yapımlar gibi bir hayli rahatsız edici olabilir. Gelin, izlerken tüylerinizi diken diken edecek ve sizi huzursuzluk içinde bırakacak 10 filmden bahsedelim. İnanın, anlatmak bir huzursuzluk verdi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Faces of Death (Ölümle Yüzyüze Gelmek) - IMDb: 4,2

10. Faces of Death (Ölümle Yüzyüze Gelmek) - IMDb: 4,2

İlk olarak belgesel tarzındaki bir filmle karşınızdayız. Faces of Death filminde Michael Carr, patolog Francis B. Gröss'ü canlandırıyor. Olaylar da bu karakter üzerinden ilerliyor. Patolog tekrar tekrar gördüğü bir rüya sayesinde yaşam ve ölüm arasındaki geçiş dönemini incelemeye karar veriyor. Ölümün birçok yüzünü anlamak için dünyanın çeşitli yerlerinden görüntüler topluyor. Bu görüntüler arasında son derece iddialı, sıra dışı ve tüyler ürpertici olanları da var. Gerçek bir korku filmi sevenseniz bu yapım size dokunmaz. Ancak korkudan ödü kopan bir tipseniz Faces of Death filmini izlemek biraz cesaret istiyor.

9. Cannibal Holocaust (Yamyam İşkencesi) - IMDb: 5,8

9. Cannibal Holocaust (Yamyam İşkencesi) - IMDb: 5,8

Cannibal Holocaust, İtalyan yapımı korku ve macera filmi. Filmde ana karakter olan dört kişi var. Bu kişiler ormanın derinliklerinde yaşam süren yerli kabilelerle röportaj yapmak ve onlarla ilgili belgesel çekmek için yola koyuluyor. Ancak bu ekipten bir daha haber alınamıyor. Araştırmacılar, ormana gittiklerinde ekibin çektiği filmlerin kutularına rastlıyor. Belgesel ekibinin başına neler geldiğini öğrenmek için bu filmleri izlemeye başlıyorlar. Gelin görün ki, başlarına dehşet verici olayların geldiğini öğreniyorlar. Yamyamlar mı dersiniz yoksa kabile üyeleri mi?

8. Martyrs (İşkence Odası) - IMDb: 7,1

8. Martyrs (İşkence Odası) - IMDb: 7,1

İşkence Odası ismiyle Türkiye'de izleyici ile buluşan filmimiz, küçükken kaçırılan ve işkence uygulanan bir kadının intikam arayışını konu alıyor. Kendisi ile aynı şeyleri yaşamış olan bir arkadaşını da peşinden sürüklüyor. Böylece sapkınlığın korkunç bataklığına doğru ilerliyor. Kadın yetimhanede yaşadığı olayların izlerini hala vücudunda taşıyor. Öyle ki bu işkence izlerini bir yaratığın yaptığını düşünmeye başlıyor. Sizi huzursuzluklarla dolu bir filmle daha baş başa bırakıyoruz.

7. Dogtooth (Köpek Dişi) - IMDb: 7,2

7. Dogtooth (Köpek Dişi) - IMDb: 7,2

2009 yılında yayınlanan ve çeşitli ödüllerle başarısını taçlandıran filmimiz distopik bir yapım. Sanırım bu nedenle huzursuz edici filmler arasında yer alıyor. Dogtooth'da bir aile konu alınıyor. Ailemiz çocuklarını izole bir şekilde büyük bahçeleri ve havuzu olan bir evde yetiştiriyor. Çocuklar bu evdekiler haricinde kimseyle iletişim kurmuyor ve ilişki içerisine girmiyor. Uzun metraj olan filmimizin konusu bir hayli sıra dışı. Vakit kaybetmeden izlemenizi tavsiye ederim.

6. Eraserhead - IMDb: 7,4

6. Eraserhead - IMDb: 7,4

Fantastik, dram ve korku türünde bir filme hazır mısınız? Rahatsızlık veren filmler serimizi anlatırken Eraserhead'a yer vermemek olmaz. Eraserhead, birlikte olduğu bir kadının kendisinden hamile kaldığını öğrenen Henry ismindeki bir adamı konu alıyor. Henry, bu haberi öğrenince kadını evine getiriyor. Kadın doğum yapıyor ama dünyaya getirdiği canlı bir insan değil, insan dışı bir yaratık. Haliyle Henry'i ve kadını ilginç günler bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Irréversible (Dönüş Yok) - IMDb: 7,4

5. Irréversible (Dönüş Yok) - IMDb: 7,4

Fransız drama filmi olan Dönüş Yok, farklı çekim yöntemleri ve doğrusal olmayan konu işleyişi ile ilgi çeken bir yapım. Filmin 3 temel karakteri var: Alex, Marcus ve Pierre. Alex'i Monica Belluci canlandırıyor. Marcus ise Alex'in sevgilisi olarak filmde yer alıyor. Pierre'e geldiğimizde ise kendisi Alex'in eski kocası. Bu alakasız üçlü birlikte bir partiye gitmeye karar veriyor. Partide çıkan bir tartışma sonucu Alex oradan ayrılıyor. Dönüş yolunda ise çeşitli olaylar meydana geliyor.

4. Hostel - IMDb: 7,5

4. Hostel - IMDb: 7,5

Korku ve gerilim temalarını işleyen Hostel filminde 3 kafadar hikayenin ana ekseninde yer alıyor. Hikaye Paxton ve Josh isimlerindeki iki genç ile başlıyor. Ardından bu iki genç Amsterdam'da Oli ile tanışıyorlar. Oli, Paxton ve Josh'a Slovakya'nın güzel mi güzel kadınlarından bahsediyor. Böylece bu üç genç bu kadınları görmeye gidiyorlar. İşin içinde bir tuhaflık olduğunu sezseler de eğlencelerini bölmeden devam ediyorlar. Sonra ise bu tuhaflığın kokusu çıkıyor. Bakalım neler olacak?

3. Funny Games (Ölümcül Oyunlar) - IMDb: 7,6

3. Funny Games (Ölümcül Oyunlar) - IMDb: 7,6

Filmimizi Michael Haneke yazmış ve yönetmiş. Başrollerde ise Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch ve Frank Giering yer alıyor. Filmde üç kişilik çekirdek aile tatil için lüks villalarına gidiyor. Tahmin edersiniz ki, film bu ailenin başına gelen olayları konu alıyor. Peki, ailenin başına neler geliyor? Merak ettik doğrusu! Biraz ipucu vermek gerekirse 2 genç anlamsız bir şekilde bu aileye şiddet içeren olaylar yaşatıyor.

2. Crash (Çarpışma) - IMDb: 7,7

2. Crash (Çarpışma) - IMDb: 7,7

Çarpışma ismiyle Türkçeye çevrilen filmimiz, bir ev kadını ve uyuşturucu bağımlısı kocasını konu alıyor. Filmde esrarengiz karakterler de var. Birbirlerine aşık polis dedektifler, Meksikalı bir çilingir, Amerikalı bir yönetmen ve onun karısı, Koreli bir çift ve araba hırsızları... Crash filminin güzel de bir ana fikri var. Filmimiz ırk farklılıklarının önemsiz olduğunu, saldırganlık ve suçun en az siyah ve beyaz kadar birbirine yakın olduğunu vurguluyor. Güzel konulu ama huzursuz edici karakterlerden oluşan bir film sizi bekliyor.

1. Oldboy (İhtiyar Delikanlı) - IMDb: 8,4

1. Oldboy (İhtiyar Delikanlı) - IMDb: 8,4

Gerilim, dram ve aksiyon türündeki Oldboy, 2004 yılında izleyici ile buluşmuştu. Filmimizin konusu ise yıllardır tutsak olan bir adamın serbest bırakılmasının ardından yaptığı intikam planları üzerine ilerliyor. Adam, bir gün kaçırılıyor ve 15 yıl boyunca eski mi eski bir yerde tutuklu kalıyor. Adam serbest bırakılınca başına gelenlerin nedenini araştırmaya başlıyor. İntikam planları yapılıyor ve acı dolu günler geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat

Old boy izlemeden ölmeyin.