Görüş Bildir
Haberler
Putin 'Soykırım' Dedi

Putin 'Soykırım' Dedi

FreiGeist
23.04.2015 - 10:51 Son Güncelleme: 23.04.2015 - 14:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan’da 24 Nisan’da yapılacak 1915 olaylarının 100’üncü yıl törenlerine gitmeye hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'soykırım' ifadesini kullandı. 

Kremlin'in resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Putin, 1915 olaylarının yıldönümü vesilesiyle Moskova'da düzenlenen 'Soykırımların olmadığı bir dünya' isimli anma programına bir mesaj gönderdi.

Putin, mesajına, '24 Nisan 1915, insanlık tarihinin en korkunç ve dramatik olaylarından ve Ermeni halkının soykırımı ile ilgili kederli bir tarih.' ifadesiyle başladı.

Yüzyıl sonra söz konusu trajedinin kurbanları önünde baş eğdiklerini belirten Putin, Rusya'nın bu trajediyi kendi acısı ve sorunu olarak gördüğünü kaydetti.

Rusya lideri, 'Rusya'nın tutumu objektif ve tutarlı olmaya devam ediyor: etnik kimliğe göre toplu katliamın haklı gerekçesi olamaz. Uluslararası toplum, bu tür vahşetlerin hiçbir zaman ve hiçbir yerde tekrarlanmaması için her şeyi yapmakla yükümlüdür. Ermeni ve bölgenin diğer halklarının yeni kuşakları, barış ve uyum içinde yaşamalı, dini düşmanlığın, agresif milliyetçiliğin ve yabancı düşmanlığının yol açtığı korkuları bilmemeli' dedi.

Kaynak: Sputnik News

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0