Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Alçakça Bir Saldırı, Provokasyon'

Putin: 'Alçakça Bir Saldırı, Provokasyon'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastla ilgili 'Rus Büyükelçi'ye yapılan saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere yönelik bir provokasyondur' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıyla ilgili Rusya'dan ilk açıklamayı Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yapmıştı. Peskov, 'Başkan Putin'e bilgi verdik. Bilgileri kontrol ediyoruz' demiş ve 'Putin, Dışişleri Bakanı ve istihbarat birimleri başkanlarından rapor almayı planlıyor' ifadelerini kullanmıştı.

"Alçakça bir saldırı, provokasyon"

"Alçakça bir saldırı, provokasyon"

Dışişleri Bakanı ve istihbarat yetkilileriyle güvenlik toplantısı düzenleyen Putin, 'Türkiye'den trajik bir haber geldi. Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadyeviç Karlov alçakça öldürüldü' dedi. 

Putin, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi'nin öldürülmesinin Türkiye'yle iyi ilişkileri ve Suriye'deki çözümü bozma yönünde yapılan bir provokasyon olduğunu belirtti. Büyükelçi Karlov'un öldürülmesine karşılık Rusya'nın teröre karşı mücadeleyi güçlendireceğini ifade eden Putin, 'Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevap, terörizme karşı savaşı güçlendirmektir' diye konuştu.

'Rus-Türk ilişkilerini bozmaya yönelik provokasyon'

Karlov'un ailesine başsağlığı dileyen Putin sözlerine şöyle devam etti: 'Bir cinayet gerçekleştirildi. Bu elbette Rus-Türk ilişkilerinin normalleşmesini bozmaya yönelik bir provokasyon. Ayrıca Rusya, Türkiye, İran ve Suriyeli taraflar arasındaki çatışmanın çözümüne ilgi duyan diğer ülkelerin aktif olarak savunduğu Suriye'deki barış sürecini bozmaya yönelik bir provokasyon. Bunun tek bir yanıtı olabilir, teröre karşı mücadeleyi güçlendirmek. Haydutlar bunu hissedecek.' 

Karlov'un kültürlü ve iyi kalpli bir insan olduğunu söyleyen Putin, 'O, parlak bir diplomattı, bulunduğu ülkede çok iyi bir imaja sahipti, Türk yönetimi ve diğer siyasi güçler ile iyi ilişkileri vardı, onların saygısını kazanmıştı' dedi. Karlov'u şahsen tanıdığını belirten Putin, 'Türkiye'ye son ziyaretim boyunca bana eşlik etmişti' diye ekledi.

"Putin'le bunun provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin ile yaptığı görüşme konusunda bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan da 'Putin'le bunun provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz' dedi.

"BM Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşınacak"

"BM Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşınacak"

Peskov'un ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Büyükelçi Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı ve suikasti 'terör saldırısı' diye niteledi. 

Büyükelçilerine yönelik silahlı saldırıyı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) taşıyacaklarını söyleyen Zaharova, 'Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz' dedi. 

Zaharova, olayın detaylı bir şekilde araştırılması ve suçluların gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini ifade etti.

"İlişkilerimiz etkilenmeyecek"

"İlişkilerimiz etkilenmeyecek"

Salı günü Moskova'da düzenlenmesi öngörülen üçlü Suriye zirvesinin planlandığı şekilde yapılacağı açıklandı. 

Interfax ajansına konuşan parlamentonun alt kanadı Duma'nın uluslararası ilişkiler komitesi Başkanı Leonid Slutsky, Türkiye, Rusya ve İran dışişleri ile savunma bakanlarının katılacağı toplantının yarın Moskova'da planlandığı şekilde yapılacağını açıkladı. 

Leonid Slutskiy, Rossiya 24 TV'sine canlı yayında yaptığı açıklamada ise, saldırının Türk-Rus ilişkilerini etkilemeyeceğini de söyledi. 

Slutsky, 'Batı ne kadar çok isterse istesin, Ankara ile Moskova arasında yeni bir soğukluk yaşanmayacak. Aramızda (Türkiye ile ) bazı farklılıklar var. Bu korkunç bir saldırı ama devlet nezdinde ilişkilerimiz etkilenmeyecek.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı: Alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz

Saldırıyla ilgili Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Olayın faili etkisiz hale getirilmiştir. Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır. Türkiye, Rusya’yla ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edecektir.' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdoğan Kızgın

Politikacıların basına verdiği demeçlere aldırmayın,kamuoyuna her şey kontrolümüz altında mesajı vermekten öteye gitmez bu sözler.belli ki gizli servislerin... Devamını Gör

Kraken

%100 katılıyorum.

ken takabayashi

milletce oturduk "zikmeseler bari" diye bekliyoruz

Mustafa Kaya

Bu saldırılar yol, köprü ve hızlı tren yapmamızı engelleyemeyecek, Başaramayacaksınız o hızlı tren yapılacakk...

Mustafa Kaya

Büyük resmi gör kardeşim bu oyunu boz!!!1111