Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Hayatını Kaybetti

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Hayatını Kaybetti

FreiGeist
13.03.2019 - 16:53 Son Güncelleme: 14.03.2019 - 08:43

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastanede tedavi gören Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, hayatını kaybetti.

AA'nn aktardığı bilgiye göre, Şişli'deki Florence Nightingale Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Dedeoğlu yaşamını yitirdi.

Dedeoğlu'nun hayatını kaybettiği haberinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, taziye mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Dedeoğlu'nun kaybından derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Dedeoğlu, 28 Şubat'ta hastaneye kaldırılmıştı.

Prof. Dr. Dedeoğlu, 28 Şubat'ta hastaneye kaldırılmıştı.

Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nin bağlı olduğu Demiroğlu Bilim Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Dedeoğlu'nun hastanenin acil servisine getirildiği ve yapılan tetkikler sonucu baloncuk yırtılmasına bağlı beyin kanaması tanısı konulduğu belirtilmişti. 

Dedeoğlu'nun operasyona alındığı ve kanamanın durdurulduğu aktarılan açıklamaya şöyle devam edilmişti: 

'Sayın Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun operasyon sonrası yoğun bakım ünitemizde tıbbi tedavisi ve takibi halen sürmektedir. Yaşamsal fonksiyonlarına ait bulgular iyi olmakla birlikte, hayati riski devam etmektedir.'

Beril Dedeoğlu kimdir?

Beril Dedeoğlu kimdir?

Beril Dedeoğlu, 1961 yılında İstanbul'da doğdu. 1982 yılında Galatasaray Lisesinden mezun olan Dedeoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü 1986 yılında bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Dedeoğlu, 2005 yılından itibaren Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı'nı yürüttü.

Çeşitli gazetelerde dış politika üzerine yazılar yazan Dedeoğlu, geçen yıl ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine atandı. Aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu Üyesi olan Dedeoğlu, 2015 yılında kısa bir süre Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yaptı. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun, Avrupa Birliği, uluslararası politika, uluslararası güvenlik alanında çok sayıda araştırma, makale ve kitapları bulunuyor.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dave Kabze

hadi yallah akp'li gotveren

mahir riha

senin şerefini sikeyim diyeceğim ama yokki

Ekl Klm

abi yorumlara bakıyorum lan ne iğrençsiniz. ölen kişiye terör örgütüne mensupmuş gibi davranmak da ne demek ya. onlar ötekileştiriyorsa siz bütünleştirici ol... Devamını Gör

mahir riha

serkan amk sığırısın net

hseyin57544908

yandaş yalaklar birfi