Görüş Bildir
Haberler
Portekiz'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Portekiz'in Dili Nedir?

Portekiz'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Portekiz'in Dili Nedir?

Müge Kakşi
01.02.2022 - 11:12

Avrupa Kıtası'nın en batısında yer alan Portekiz, İber Yarımadası üzerinde yer almaktadır. Dünyada önemli ülkeler arasında yer alan Portekiz'in Atlas Okyanusu'na kıyısı bulunmaktadır. Okyanus ile çevrili olan Portekiz'in tek kara sınırı komşusu ise İspanya'dır. Aynı zamanda Portekiz'in Atlas Okyanusu'nda Azorlar ve Madeira adında iki tane ada parçası bulunmaktadır. Portekiz'in yerleşim geçmişi 3100 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Bu süreçte Portekiz toprakları Fenikeliler, Yunanlar, Romalılar, Cermenler, ve Endülüs Emevileri gibi çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Ülkenin tarihi ve kültüründe birçok medeniyetin etkisi bulunmaktadır. Birçok kişi Portekiz'e dair detayları internet üzerinden araştırıyor. Peki, Portekiz'in yüzölçümü kaçtır? Portekiz'in dili nedir? Portekiz'in nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. yüzyılda Terra Portucalis adıyla anılan Portekiz bu adı, Douro Nehri’nin ağzındaki Portu ile Cale şehirlerinden almıştır. Portu günümüzdeki Porto şehri, Cale ise günümüzdeki Vila Nova de Gaia şehri olarak bilinmektedir. Portekiz İmparatorluğu 15. ve 16. yüzyılları arasında Brezilya’dan Filipinler’e kadar uzanan geniş topraklara sahip ve dünyada kültürel, ekonomik anlamda önde gelen imparatorluklardan biri olarak bilinmekteydi. Portekiz İmparatorluğu'nun sonu 20. yüzyılda gelmiştir. Ardından küçülen Portekiz günümüzde dengeli politikalar izleyen önemli devletler arasında yer alıyor. Avrupa Birliği'ne üye ülkeler arasında yer alan Portekiz'in nüfusu ve yüzölçümü ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Portekiz'in yüzölçümüne, diline ve nüfusuna dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Portekiz'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Portekiz'in Dili Nedir?

Portekiz'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Portekiz'in Dili Nedir?

Portekiz hakkında merak edilen konulardan biri nüfusu olarak biliniyor. Portekiz'in nüfusu 2019 tahmini verilerine göre 10.295.909 kişi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri olarak bilinen Lizbon'un nüfusu ise 2017 yılı verilerine göre 505.526 kişi olarak biliniyor.

Portekiz hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü olarak karşımıza çıkıyor. Atlas Okyanusu ile çevrili Portekiz'in yüzölçümü 92.280 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Yine ülkenin başkenti ve hem en büyük hem de turistik açıdan gelişmiş şehirlerinden biri olan Lizbon'un yüzölçümü ise 84 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Ayrıca ülkede suyun kapladığı alan ise yüzde 0,5 olarak biliniyor.

Portekiz'in resmi dili ise dünya üzerinde en yaygın 6. dil olarak bilinen Portekizce olarak belirlenmiştir. Portekizce Hint-Avrupa dil ailesinin İtalo-Keltik alt grubunun Romen dilleri koluna bağlı bir dildir. Bununla birlikte ülkede İspanyolca ve Mirandaca'da bölgesel diller olarak kullanılmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın