Görüş Bildir
Haberler
Polonya Sağlık Bakanlığı'ndan Kamu Spotu ile Çağrı: 'Tavşanlar Gibi Sevişin!'

etiket Polonya Sağlık Bakanlığı'ndan Kamu Spotu ile Çağrı: 'Tavşanlar Gibi Sevişin!'

Kadijah Whomanity
09.11.2017 - 11:20 Son Güncelleme: 09.11.2017 - 16:49

Polonya son yıllarda nüfus artışında yaşadığı sıkıntıları bir kamu spotuyla çözme girişiminde bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan videoda vatandaşlara sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı üreme için 'tavşanları örnek almaları' mesajı veriliyor. Yoğun Katolik nüfusa sahip ülkede 'tavşanlar gibi çiftleşin' mesajı Avrupa basının da ilgisini çekti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polonya hükümeti, düşüşe geçen nüfus artış hızı sebebiyle vatandaşlara 'tavşanlar gibi çoğalın' mesajlı bir video ile seslendi.

Polonya hükümeti, düşüşe geçen nüfus artış hızı sebebiyle vatandaşlara 'tavşanlar gibi çoğalın' mesajlı bir video ile seslendi.

Avrupa'nın en düşük doğum oranı görülen ülkelerinden biri olan Polonya'nın sağlık bakanlığı işte bu yüzden tavşanların çiftleşmesini ve çoğalmasının takdir eden ve buna özendiren bir kamu spotu videosu yayınladı.

YouTube üzerinde resmi kanaldan paylaşılan video bir tavşanın ağzından anlatılıyor. Anlatıcı tavşan büyük ailelerinin sırrını açıklıyor.

Başroldeki tavşanımız sağlıklı bir yaşam sürmek için sağlıklı beslendiklerini ve stresten uzak durduklarını eğlenceli doğal ortamlarında anlatıyor. 

Ters duran bir şarap bardağının üzerinden atlayan tavşan sahnesine ise aşırı alkol kullanımı karşıtı küçük bir gönderme de var. Sorna da 'insan' çiftin romantik pikniğini görüyoruz.

Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz.

İzleyicilere verilen esas mesaj ise şöyle: "Eğer bir ebeveyn olmak istiyorsanız, tavşanları örnek alın!"

The Independent'in haberine göre38 milyon nüfuslu, ağırlıklı olarak Katolik dinine mensup ülkenin nüfusun artmaması konusunda ciddi sorunları var. 

Avrupa Birliği rakamlarına göre, 2015 yılında kadın başına düşen doğum oranı 1.32 çocukken bu rakam artık daha da azalıyor. 

Avrupa'da sadece Portekiz'de bundan daha düşük oranlar gözlemlendi. 

İspanya ve Yunanistan ise neredeyse Polonya kadar düşük bir nüfus artışı oranına sahip.

Sağlık Bakanlığı NPZ Sağlıklı Yaşam Kampanyası'nı yaparken daha yumuşak bir dil kullanmak ve hiçbir vatandaşı rencide etmemeyi hedeflediğini de açıkladı.

Sağlık Bakanlığı NPZ Sağlıklı Yaşam Kampanyası'nı yaparken daha yumuşak bir dil kullanmak ve hiçbir vatandaşı rencide etmemeyi hedeflediğini de açıkladı.

Polonya Sağlık Bakanlığı AP'ye yaptığı açıklamda, Polonya halkının en doğurgan yaşları olan 18 - 45 arasında onları sağlıklı yaşama ve dolayısıyla daha üreme sağlığını da arttırmaya teşvik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
87
28
18
17
17
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alper Gayretli

Polonya'da tavşan gibi sevişiyorlar zaten emin olabilirsiniz. Bunun yerine korunmayın deselerdi işte o zaman bir artış beklenebilirdi.

Pasif Kullanıcı

Suriyeli göçmen kabul etselerdi bunlara gerek kalmazdı. En azından katolik Suriyelileri C'mon!

NEo Heçkir

Polonyanin bir derdi varsa Turk erkekleri olarak polonya ya her turlu destegi vermeye haziriz :D