Görüş Bildir
Haberler
Polis, Öğrenci Zannettiği Avukatın Ailesini Aradı: 'Kızınız Boğaziçi Eylemlerine Katılıyor'

etiket Polis, Öğrenci Zannettiği Avukatın Ailesini Aradı: 'Kızınız Boğaziçi Eylemlerine Katılıyor'

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapan Ezgi Önalan'ı öğrenci sanan Emniyet, Önalan'ın ailesini arayarak 'Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor' diye uyardı. 

Avukat Önalan ise yaşananlara ilişkin 'Polisin önünde bir liste var; durum o kadar ciddiyetsiz ve komik ki aradıkları insanların öğrenci olup olmadığını, ne iş yaptığını bile bilmiyorlar. Sözde ‘Biz sizin çocuğunuzu önemsiyoruz’ mesajı vermeye çalışıyorlar ama ailesini aradıkları kişilerin kim olduğundan haberleri yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Ozan Köse / AFP

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’den milletvekili aday adayı da olan Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası öğretim üyelerinin de desteğiyle protesto gösterileri başlamış, gösterilere katılan çok sayıda öğrenci de ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, protestolar hakkında "Bu işin içinde teröristler var" demişti.

Protestocu öğrencileri "küçük ve radikal bir grup" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "Gençlerimizi, üniversitelerimizi radikalizmden, terörizmden, vandalizmden korumak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Takip eden süreçte öğrencilerin ailelerinin polis tarafından aranarak “Oğlunuz/kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” denildiği yönünde haberler çıkmıştı.

Boğaziçi Avukat Koordinasyonu da ailelere telefon edilmesinin suç olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada “Ailenin davranışına göre, ‘çocuğunuzun psikolojisini merak ettik’ten, ‘çocuğunuzun geleceğini karartırız’a evrilen tehditkâr konuşmalar yapılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

Öğrencilerin avukatının ailesi arandı!

Öğrencilerin avukatının ailesi arandı!

Gazeteyolculuk'un aktardığına göre emniyet, dün sabah saatlerinde eylemlerde gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapan Ezgi Önalan’ın ailesini de aradı.

Habere göre polis, Önalan’ın ailesine, “Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” dedi. Bunun üzerine ailesi, “Benim kızım avukat, gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapıyor” cevabını verdi.

“Böylesini ilk kez gördük”

Gazeteyolculuk'a konuşan konuşan avukat Önalan, durumun artık trajikomik bir hal aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Dün sabah polis ailemi, ‘Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor’ demek için aramış. Halbuki ben Boğaziçi protestoları kapsamındaki çeşitli eylemlerde ve ev baskınlarında gözaltına alınan müvekkillerimin gözaltı süreçlerini takip ettim. Bugüne dek avukatların müvekkilleriyle ve savunmanlığını yaptıkları davalarla yargılanamayacağını söylüyorduk ancak böylesini de ilk kez gördük.”

Avukat Önalan, “Polisin önünde bir liste var; durum o kadar ciddiyetsiz ve komik ki aradıkları insanların öğrenci olup olmadığını, ne iş yaptığını bile bilmiyorlar. Sözde ‘Biz sizin çocuğunuzu önemsiyoruz’ mesajı vermeye çalışıyorlar ama ailesini aradıkları kişilerin kim olduğundan haberleri yok.” ifadelerini kullandı.

Önalan, yaşananları Twitter'da da dile getirdi ve "Hani bu yaptığınıza ailecek çok güldük de durumunuz gerçekten içler acısı" dedi.

Önalan, yaşananları Twitter'da da dile getirdi ve "Hani bu yaptığınıza ailecek çok güldük de durumunuz gerçekten içler acısı" dedi.

Ailesi telefonla aranan müvekkilleri için suç duyurusu hazırlığı yaptığını da belirten Önalan, "Şimdi avukatlarım da benim için hazırlayacak artık" ifadelerini kullandı.

Ailesi telefonla aranan müvekkilleri için suç duyurusu hazırlığı yaptığını da belirten Önalan, "Şimdi avukatlarım da benim için hazırlayacak artık" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
85
26
11
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
......

Emniyet güçleri ülke emniyeti oşmakdan çıktı tamamen sarayın polisi oldu

Tuğçe Serter

nasıl bir bireyselleşememek.. Üniversiteye giden reşit bireyin ailesinin aranması en hafif tabiriyle dangalaklık fakat kültür bu, kişinin kendi eyleminden so... Devamını Gör

Resho

Aşağıda ve twitter'da bir dünya denyo olayın kurgu olduğunu söylüyor. Sanırsın her Allah'ın günü mantıklı olaylarla yaşıyoruz. Polis'in yaptığın en olabirite... Devamını Gör