Görüş Bildir
Haberler
Polis Memuru Vatan Emniyet’te İntihar Etti

etiket Polis Memuru Vatan Emniyet’te İntihar Etti

Emre Ordu
05.10.2022 - 20:43 Son Güncelleme: 06.10.2022 - 00:13

İstanbul’da görevli polis memuru Enes Seyhan, bugün akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki merkezinde intihar etti. Sayhan, bıraktığı notta, uğradığı mobbingi anlatırken “Ben Enes Sayhan artık pes ediyorum” dedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Enes Seyhan, İl Personel Şube Müdürü’nün eski makam odasında intihar etti.

Halktv.com'dan Hazar Dost'un Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Sayhan, bir süredir üstleriyle sorun yaşıyordu. İntihar etmeden önce yazdığı notta da yaşadıklarını anlatan Sayhan, “Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz, suç isnatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. ‘Suçsuzum’ dedim 'İnceleyin soruşturma yapın’ dedim dinlemediler. Dosyanın kapağını bile açmadan yıllarca zulmettiler” ifadelerini kullandı.

"Memura zulmeden takdir alıyor"

"Memura zulmeden takdir alıyor"

Sayhan, yazdığı notta, “Öyle bir dönemdeyiz ki memura zulmeden takdir alıyor” derken nöbet kulübesinde yaşananları hazmedemediği için kanser olduğunu belirtti. Bu süreçte bir böbreğini kaybettiğini aktaran Sayhan 'Soruşturma iki yıl sonra bitti aslında dosyada delil yokmuş beraat dediler ama kaybettiğim hiçbir şeyi yerine koymadılar” dedi.

Sayhan'ın hakkındaki soruşturması nedeniyle 8 ay açığa alındığı ardından mesleğe geri döndüğü belirtildi. Emniyette, ihraç edildiği birime geri dönülmeme gibi bir prosedür işletildiğini aktaran kaynaklar, “Bir süredir üstleriyle sorun yaşıyordu” ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayın ardından yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını duyurdu:

'Polis memurumuz E.S. 2021 ve 2022 yıllarında düzenli olarak psikolojik destek almış, uzman eşliğinde yapılan görüşmeler neticesinde görevinde devam etmesinde sakınca bulunmadığı belirlenmiş, aynı zamanda böbrek hastası olması nedeniyle ameliyat edilmiş, bu süreçte de görevlimize İl Emniyet Müdürlüğümüzce maddi ve manevi destekte bulunulmuş ve sürekli yanında bulunulmuştur. Tüm teşkilat mensuplarımızı derinden üzen intihar olayında varsa ihmali olanların tespit edilmesi için de soruşturma açılmıştır.'

Son iki günde 4 polis memuru intihar etti

Türkiye'nin birçok ilinde polis memurları, üstlerinden gördükleri mobbingten şikayetçi. Memurlar, EGM'nin konuya duyarsız kaldığını belirtirken son iki günde İstanbul, Ankara, Zonguldak ve Nevşehir'de dört polis memuru intihar etti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
booba

ne canlar yanıyo, ne evlatlar feda ediyoruz egonuza, Allah rahmet eylesin!!!

Hakan Tabak

Onedio emniyet mensuplarının sorunlarına duyarlı olman ve paylaşman seni faşist yapmaz. Lütfen böyle devam et.

Mobbingi zevk için yapmıyorlar. Zaten ya istifa etsin ya da intihar etsin diye yapılıyor. Çünkü olay sadece iş yükü değil öğretilen doğruların kurumun işine ... Devamını Gör