Görüş Bildir
Haberler
Polis Barikatı Önünde Sokak Köpeğini Seven Eylemciye 'Memura Hakaret'ten Soruşturma

Polis Barikatı Önünde Sokak Köpeğini Seven Eylemciye 'Memura Hakaret'ten Soruşturma

Ulaş
05.01.2015 - 18:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Sanatçılar Derneği’nce (ANSAN) kullanılan tarihi Kaleiçi girişindeki çay bahçesi ve sergi salonunun tahliyesini protesto yürüyüşüne katıldıkları için ‘memura darp ve hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açılan dört kişi arasında polis barikatı önüne oturarak sokak köpeğini seven pandomim sanatçısı Oğuz Çekici de yer alıyor.

Suçlama: Görevli memura mukavemet, darp ve hakaret

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Aralık’ta polis zoruyla gerçekleştirdiği tahliyeye direnenler biber gazlı saldırıya uğramıştı.

Tahliye sırasında yaşananları protesto için aralarında CHP, KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri 3 Aralık’ta bir yürüyüş düzenlemişti. Bu yürüyüşün ardından polisin şikayeti üzerine dört eylemci hakkında ‘görevli memura mukavemet, darp ve hakaret’ suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Polis barikatı önünde sokak köpeğini sevmişti

Soruşturma kapsamında Onur Karadağ, Erdem Kara ile Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kutay Meriç, bu sabah Yenikapı Polis Merkezi’nde ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hakkında soruşturma başlatılan bir diğer isim, yürüyüş sırasında çevik kuvvetin belediye binası önüne kurduğu barikatın önüne oturarak bir sokak köpeğini sevmesiyle dikkat çeken, pandomim sanatçısı Oğuz Çekici oldu. Geçtiğimiz pazar günü polis tarafından gözaltına alınan Çekici, emniyetteki ifade işlemleri sonrası serbest kaldı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/polis-barikat...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0