Görüş Bildir
Haberler
TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Bakan Soylu ve HDP'liler Arasında 'Katil' Tartışması

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Bakan Soylu ve HDP'liler Arasında 'Katil' Tartışması

Onedio Medya
13.02.2016 - 20:38 Son Güncelleme: 13.02.2016 - 20:44

DİSK Genel Kurulu'nda başlayan 'katil' tartışması milletvekillerinin gündemindeydi. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bütçe sunumuna katıldı. Toplantıda HDP'lilerle Bakan Soylu arasında sert tartışma yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan arasında sözlü tartışma yaşandı.

HDP İstanbul Milletvekili Paylan, Soylu'nun DİSK'in dünkü Genel Kurulu'ndan ayrılmasının ardından kendisine yönelik eleştirilere tepki göstererek, 'Katil orada' yönünde açıklamalar yaptığını söyledi.

Soylu'dan 'katil' olarak kimi kast ettiğini açıklamasını isteyen Paylan, Soylu'ya yönelik eleştirilerde bulundu. Bakanlıkla ilgili bütçe sunumunun ardından Paylan'ın sözlerine değinen Soylu, Paylan'ın kendisinden özür dilemesini istedi. Bunun üzerine Paylan'ın, Soylu'dan 'katil' olarak kimi kast ettiğini açıklamasını tekrar istemesi üzerine Soylu, şunları söyledi:

'Yaptığım açıklama çok net ve açıktır. Ben bu tartışmaları bugün yapıyor da değilim. Benim ağzım bozuk falan da değil. Siyasetin edep çizgisinin neresi olduğunu bilenlerdenim. Orada, büyük bir soğukkanlılıkla... Eğer çalışma hayatı ve şahsımla ilgili yapılan değerlendirmeler olsaydı elbette, eleştiriler olsaydı elbette. İki defa üstüne basa basa bu cümleleri ifade ettim. Biz buraya çalışma hayatının ve Türkiye'nin iş barışının temini için gelmiş bulunuyoruz. Bundan daha önemli bir şey var mı? Bütün eleştirileri acımasızca ortaya koyun ama şu çok nettir orada bizim evlatlarımız kamu düzenini sağlamaya çalışırken hiç bunun lamı cimi yok.'

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da kimi kast ettiğini sorması üzerine Soylu, şöyle konuştu:

'Orada kime söylediğim çok net değil mi? Orada PKK'yı savunanlara karşı, PKK'yı destekleyenlere karşı, PKK ve PYD bizim arka bahçemizdir diyenlere karşı. Onlar orada duracaklar, ben katil olacağım öyle mi? Kim olduğunu çok net biliyor herkes. 6-7 Ekim olaylarının talimatını kim verdiyse. Siz Cumhurbaşkanı'na 'katil' diyeceksiniz, orada insanları örgütleyeceksiniz, ben orada sessiz duracağım öyle mi? 6-7 Ekim olaylarının talimatını Selahattin Demirtaş vermiştir.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Paylan, Bakan Soylu'nun geçmişte partilerine yönelik tehditlerde bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine Soylu, 'Benim ilçe başkanımı dağa kaçıracaksın, 15 gün işkence yapacaksın ondan sonra diyeceksin ki böyle. Yok öyle bir şey. Siz işkence yaptınız, siz PKK ile berabersiniz. Kandil'i de başınıza yıkarız, burada o teröristleri de aynı şekilde başınıza yıkarız' ifadelerini kullandı.

Tartışmaya komisyonun diğer üyelerinin de dahil olması üzerine Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, toplantıya ara verdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın