Görüş Bildir
Haberler
Peynir Fotoğrafı Paylaşan Uyuşturucu Satıcısı Yakayı Ele Verdi

Peynir Fotoğrafı Paylaşan Uyuşturucu Satıcısı Yakayı Ele Verdi

Ulaş
26.05.2021 - 16:26

Birleşik Krallık'ta bir uyuşturucu satıcısı, peynir fotoğrafı paylaşınca yakayı ele verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'den Uğurcan Yıldız'ın derlediği habere göre polis ekipleri, Liverpool kentinde yaşayan Carl Stewart'ın, bir markette çektiği peynirin fotoğrafını EncroChat adlı şifreli mesajlaşma uygulamasından paylaştığını bildirdi. Suçlu bu platformu, büyük miktarlarda uyuşturucu tedarik etmek için kullanıyordu.

Yetkililer, geçen yıl başka bir operasyonla uygulamaya sızan polisin fotoğrafı ele geçirdiğini bildirdi. Yapılan analizle peynir paketini tutan kişiye ait parmak izi tespit edildi. Bunun ardından 39 yaşındaki Stewart'a ulaşıldı.

Kokain, eroin, ketamin ve MDMA tedarik ettiğini kabul eden Stewart, cuma günü görülen duruşmada 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kokain, eroin, ketamin ve MDMA tedarik ettiğini kabul eden Stewart, cuma günü görülen duruşmada 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dedektif Lee Wilkinson, 'Carl Stewart'ın peynir sevgisi yakalanmasına neden oldu' dedi.

Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı'na göre EncroChat, yasadışı malların dağıtımını yönetmek, kara para aklamak ve cinayet planı yapmak için kullanılan bir 'suç pazarı'. Dünya çapında 60 bin kişinin uygulamayı kullandığı düşünülüyor.

Birleşik Krallık'ta 2018'de de benzer bir olay yaşanmıştı. Bir uyuşturucu satıcısı, müşterilerine elinde ekstazi tutarken çekilen bir fotoğraf göndermişti. Polisin fotoğrafı bulmasının ardından 11 kişi hapse atılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
7
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tyliebee

Peynir ve uyuşturucu arasındaki bağlantı kalıcı hale gelecek son dönemdeki olaylar ışığında bu gidişle.

bu konuda bir çok döküman var peynir ve uyuşturucunun ortak olarak uyardığı noktalar var bildiğim kadarıyla

vemrv

Mesaj atıp iki kilo peynir al demeye korkar hale geleceğiz. Maske yada pudra şekeri olsa sorun olmazda peynir riskli gibi...

Art Ankara

İfade özgürlüğü yok diyip Türkiye'ye iltica talep etsin davul zurna ile alırız iş adamı diye lanse ederiz sıkıntısı kalmaz.