Görüş Bildir
Haberler
Petrol Endüstrisine Yakından Bakıyoruz: Ülkelere Göre Petrol Rezerv Oranları

etiket Petrol Endüstrisine Yakından Bakıyoruz: Ülkelere Göre Petrol Rezerv Oranları

Lisa Campton
23.03.2023 - 14:12

Petrol rezervleri her geçen gün daha fazla önem kazanırken gelin ülkelerin petrol rezerv oranlarına yakında bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Venezuela

Venezuela

Verilere göre en fazla petrol rezerv oranı yakın zamanda büyük bir ekonomik krizden geçen ve oldukça zor zamanlar geçiren Venezuela'ya ait. Venezuela’da, 300 milyon varilden fazla kanıtlanmış rezerv bulunuyor. Bu oldukça büyük bir rakam.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan

Suudi’nin 266 milyon varil petrol rezervi ile Venezuela'nın ardından ikinci sırada yer alıyor. Suudi Arabistan petrolleri, büyük petrol sahalarındaki geleneksel olarak erişilebilen en büyük petrol rezervleri olarak kabul ediliyor.

Kanada

Kanada

Kuzey Amerika'da bulunan Kanada'da oldukça fazla petrol rezervlerine sahip. Kanada'nın Alberta eyaletindeki petrol yataklarında 169 milyon varil petrol rezervi bulunuyor.

İran

İran

İran, 160.000 milyon varil kanıtlanmış petrol rezervine sahiptir. Suudi Arabistan petrolünden farklı olarak İran petrolü, çoğu ham petrol ve doğal gaz 150 hidrokarbon tarlasında bulunuyor.

Irak

Irak

Yakın tarihte yaşadığı siyasi çalkantılar rağmen büyük petrol rezervlerine sahip olan Irak'ta toplamda 142.503 milyon varil petrol rezervi bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuveyt

Kuveyt

Küçük bir ülke olmasına rağmen petrol konusunda oldukça bereketli olan Kuveyt'te toplamda 101.500 milyon varil petrol rezervi bulunmakta.

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri, petrolün çoğunu, 66 milyar varil olan ve sadece Gavar Sahası (Suudi Arabistan) ve Burgan Sahası’nın (Kuveyt) arkasında bölgedeki en büyük üçüncü petrol sahası yapan Zakum bölgesinden alıyor. Toplamda 97.800 milyon varil petrol rezervine sahip.

Rusya

Rusya

Enerji kaynakları bakımından oldukça zengin olan Rusya petrol rezervleri konusunda da oldukça iddialı. Ülkede 80.000 milyon varil petrol rezervi bulunmakta.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın süper gücü olarak bilinen ABD, son yıllarda daha fazla geleneksel olmayan sondaj yöntemlerinin kullanımının artması nedeniyle yeni değerler elde etti. Ülkede toplamda 39,230 milyon varil petrol rezervi bulunmakta.

Türkiye

Türkiye

Ülkemizde ise toplamda 65 bin varil petrol rezervi bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın