Görüş Bildir
Haberler
Personelini Almadan Geldiği İçin Tepki Çekmişti: THY Başkanı İlker Aycı Kazakistan'a Geri Döndü

Personelini Almadan Geldiği İçin Tepki Çekmişti: THY Başkanı İlker Aycı Kazakistan'a Geri Döndü

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşiyle birlikte Kazakistan'da bulunduğu sırada olayların patlak vermesi üzerine, çatışma ortamında 30 personelini mahsur bırakıp Türkiye’ye dönmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlker Aycı gelen tepkiler üzerine, tansiyonun düştüğü Kazakistan'a, işçileri almaya giden uçağa binerek yeniden Kazakistan’a gitti.

Kazakistan’da çalışanların, LPG zammına tepki göstermesi üzerine başlayan ve Devlet Başkanı Nazarbayev’in ülkeden kaçmasıyla devam eden olaylar sırasında Türk Hava Yolları ile ilgili dikkat çeken gelişmeler devam ediyor.

 THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşiyle birlikte Kazakistan'da bulunduğu sırada olayların patlak vermesi üzerine, çatışma ortamında 30 personelini mahsur bırakıp Türkiye’ye dönmüştü. Yeni bir kararla Aycı, tansiyonun düşmesiyle birlikte işçileri almaya giden uçağa binerek yeniden Kazakistan’a gitti.

Aycı, 30 Aralık'ta tatil için gittiği Almati'den bir kargo uçağı ile dönmüştü

Aycı, 30 Aralık'ta tatil için gittiği Almati'den bir kargo uçağı ile dönmüştü

Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman Aycı ile tatil için 30 Aralık’ta Almati’ye gitti.

Yılbaşını bu ülkede geçiren Aycı ve eşi olayların başlaması üzerine 5 Ocak günü özel izinle, özel olarak hazırlanan bir kargo uçağıyla Türkiye’ye döndü.

Ancak Aycı, arkasında yaklaşık 30 THY işçisini bıraktığı için tepkilerle karşılandı.

THY’nin Kazakistan’da tarifeli uçuş yaptığı Nur-Sultan, Almatı, Türkistan ve Aktav seferlerinin durdurulmasının ardından Almatı’da yatı görevinde olan hem THY’nin hem de diğer Türk hava yolu şirketlerinin yaklaşık 75 uçuş personeli ülkede mahsur kaldı.

Tepkiler üzerine tahliye uçağına bindi

Tepkiler üzerine tahliye uçağına bindi

Sözcü Gazetesi'nden Yusuf Demir'in haberine göre, söz konusu eleştirilerin ardından Aycı, Kazakistan’daki tansiyonun düşmesiyle işçileri almaya giden tahliye uçağına bindi. Gece yarısı 01.30’da İstanbul Havalimanı’ndan kalkan tahliye uçağına İlker Aycı ve bazı üst düzey yöneticiler de bindi.

Uçak 09.00 sıralarında Almati’ye indi. Tüm THY personeli’nin yanı sıra MNG ve ACT havayolu personelinin ve Kazakistan’da kalan bazı Türkler’in öğleden sonra Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
16
11
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selina Meyer

Burası Sabah gazetesine mi döndü, neden en başta yazılan cümleleri tekrar edip tekrar yazıyorsunuz?

hedefsizkitle

Alınsanıza görevden! Gemi batarken ilk fareler terk edermiş!