Görüş Bildir
Haberler
Pelin Çini Yazio: Aile Üyelerini Aynı Anda Kaybeden Rıdvan Güçlü Soruyor: "Benim Sesimi Neden Kimse Duymuyor?"

etiket Pelin Çini Yazio: Aile Üyelerini Aynı Anda Kaybeden Rıdvan Güçlü Soruyor: "Benim Sesimi Neden Kimse Duymuyor?"

Pelin Çini
29.06.2022 - 12:38

Bu yazıya nasıl başlamam gerektiğini uzun uzun düşündüm, birkaç kez denedim ama sonra yazdıklarımı sildim. Çünkü olayın tüm videolarını izledim. İnsanlar nasıl pisi pisine ölür, nasıl onca kişinin gözleri önünde katledilir gördüm..

Hissettiğim duyguları anlatmak da biraz sonra okuyacağınız cümlelerin sahibinin acısını da etmek imkansız!

O nedenle elimden geldiğince kısa kesip sizi Rıdvan Güçlü'nün sözleriyle baş başa bırakmak istiyorum. Peki kimdir Rıdvan Güçlü?

Rıdvan Güçlü 12 senedir İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan, 37 yaşında, evli, 2 çocuk babası bir güvenlik görevlisi ve bir hayvansever. 10 Haziran günü öğleden sonra hayatı bir daha asla eskisi gibi olmamak üzere değişti. Güçlü o gün hem karısını hem de anne babasını kaybetti... Niye mi?

'Yok yere!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ona yaşananları sordum, yutkunarak anlattı ve bir de soru sordu ki cevabı ne yazık ki havada asılı: "İki kadın buracıkta can verdi, soruyorum size nerede bu kadın dayanışma dernekleri?"

Ona yaşananları sordum,   yutkunarak anlattı ve  bir de soru sordu ki cevabı ne yazık ki havada asılı: "İki kadın buracıkta can verdi, soruyorum size nerede bu kadın dayanışma dernekleri?"

'Öncelikle bu acı günümde yanımda olan herkesten Allah razı olsun. Sizin gibi birkaç kişi daha var arayan soran. 10 Haziran günü akşam üstü saat 4 civarı baldızım aradı 'Yetiş annem babamı vurdu' gibi bir şeyler söyledi. Panik halindeydi, anlamadım ama apar topar işten çıkıp eve geçtim. 

Sokağa girdiğimde ambulansları ve polis arabasını gördüm.  İnsan o an ne yaptığını tam hatırlayamıyor ama bildiğim kadarıyla ambulansların tarafına doğru yöneldim. Birinin içinde canım eşime, diğerinde babama ve diğerinde de anneme kalp masajı yapıldığını gördüm. O sırada aklıma çocuklar geldi, sordum bir öğretmen eşliğinde okula götürülmüşler. Bu esnada üçünün de kalleşçe vurulduklarını öğrendim. Baldızım da kafasına sopa yemiş hastaneye kaldırılmıştı. Yola çıktım. Ambulansların üçü de ayrı hastanelere gitti, ben de peşlerinden. 

İlk hastanede canım eşimin, ikinci de babamın ölüm haberini aldım. Üçüncü hastane yolunda Allah'a dua ettim 'Ne olur annemi alma, bari o bizle kalsın' diye... Ama nafile hastaneye vardığımda onu da kaybetmiştim.

Acımı tarif etmek mümkün değil. Biz 12 yıldır bu mahallede oturuyoruz. Cinayeti işleyenler de 30 yıldır buradalar. Daha öncesinde aramızda bir arazi meselesi olmuştu. Karşı taraf babamın arazisine el koymuş tapudan görevliler gelmesine rağmen 'Burası benim vermem' diye ısrar etmişti. Bu yüzden de binalar arasına branda çektik, yüz yüze gelmemek için. Arazi işini de mahkemeye devrettik, babam 'Adalet yerini bulur' diyordu.

O gün tetiği çeken kişinin ismini duyduğumda aslında şaşırdım çünkü onunla daha önce muhatap olmamıştık ancak akrabaları Mehmet K. ve Köksal K.'nın babam evde yokken eşime de kaynanama da baldızlarıma da tehditler savurduğunu biliyorum. Hatta baldızım hamileyken üzerine araba sürmüşlerdi bir keresinde.

Bunlara sessiz kalmadım tabii ki. 4-5 sene önce onlarla konuştum. Gayet medeni bir konuşmaydı, insanca uyardım ve zaten o günden bugüne kadar da sorun çıkmadı.

Dediğim gibi brandayı da çektiğimiz için birbirimizden uzak duruyorduk. Gelelim o güne; kayınpederim her zaman köpekleri besleyen, sokak hayvanlarına yemek  su veren biriydi. Kaynanam da öyle. Benim de bir köpeğim vardı ancak iri olduğu için şikayet ettiler ben de sırf laf olmasın diye içim acıyarak sahiplendirdim. Yani hayvan konusunda da mümkün olduğu kadar dikkatli davranıyorduk.

Olay günü 'bize havladı' denilen köpek mahallenin köpeği. Parkta çocuklarla oynayan ve hepimizin beslediği bir hayvan. Saldırgan değil. Ancak köpeklere taş atarsanız, tekmelerseniz havlarlar.

Bu şahıslarında daha önce taş attıklarını ve annemin onları uyarması üzerine anneme küfür ettiklerini de biliyorum.

Bir erkek bir kadına nasıl böyle hakaret eder? Bir erkek bir kadını, savunmasız bir kadını, bir insanı nasıl böyle katledebilir? Bu erkekliğe sığar mı?

Babamı vuruyor, annemi vuruyor o sırada eşim çıkıp "Bana tampon yapacak bir şeyler verin!" diye bağırıyor.

Babamı vuruyor, annemi vuruyor o sırada eşim çıkıp "Bana tampon yapacak bir şeyler verin!" diye bağırıyor.

O kişiye karşı ne bir hamle ne de bir söz var. Anne ve babasının üzerine kapanıyor. O kişi ise ailesini korumaya çalışan canım eşimi sırtından 4 kez vuruyor.  Bu insanlığa sığar mı? Polise 'Kendimde değildim' demiş. Videolarda var. Kendinde olmayan kişi şarjör değiştirmek için geri gidiyor, baldızımı da çocuklarımızı da vuracağını söylüyor ve ne hikmettir ki silah tutukluk yapıyor. Yapmasa onlar da şu an ölmüşlerdi. Bu kişi nasıl kendinde olmadığını iddia eder?

Şu an soruşturma devam ediyor, ben video çeken insanlara da kızgın değilim. Sosyal medyada video çekeceğine yardım etselerdi diyorlar ama bu devirde kim kimin için silahın önüne atlar? Ancak canım eşim yapardı, o da gitti.

Destek alıp almadığımızı sormuşsunuz. Haytap ve avukatları destek veriyor. Onun dışında ne arayan ne soran oldu. Yöneticilerden, kadın derneklerinden kimse bize ulaşmadı. Kuzenim sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalışıyor. Ancak bugüne kadar çok başarılı olamadık.

2 oğlum var. Biri 11, diğeri 8 yaşında. Tüm bu olaylar onların gözleri önünde oldu. Büyük oğlum sessizleşti, konuşmuyor. Pedagogdan yardım alıyoruz ama bu süreçte ne yapacağız? Bu çocuklar bu olayı nasıl anlatacak? Ben nasıl hayatıma devam edeceğim? İnanın bilmiyorum. Burada bu sokakta 3 can katledildi. 2 kadın öldürüldü. Kadın cinayetlerini engelleme platformları nerede? Benim sesimi neden kimse duymuyor?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
28
15
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın