Görüş Bildir
Haberler
Peker'den Para Alan Milletvekili İddiası AKP'yi Karıştırdı: Şentop'un, Soylu'ya Yazısı 'Rahatsızlık' Yarattı

Peker'den Para Alan Milletvekili İddiası AKP'yi Karıştırdı: Şentop'un, Soylu'ya Yazısı 'Rahatsızlık' Yarattı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, “Suç örgütü lideri Sedat Peker’den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi var” iddiasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderdiği yazı, AKP içinde 'rahatsızlık' yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partililerine yönelik, “Artık konuşmayın ve hamle yapmayın” uyarısına karşın “Şentop’un, Soylu’ya gönderdiği yazı üzerinden hem Peker’in,hem de muhalefetin eline koz verildiği” ileri sürülürken, Erdoğan’ın da “söz konusu duruma sinirlendiği” iddia edildi.

'Şentop, ‘yetki aşımı’ yapmıştır'

'Şentop, ‘yetki aşımı’ yapmıştır'

İktidar kanadında Şentop’un yazısına ilişkin “Yasamanın başının yürütmede görevli bir bakan ile ilgili böyle bir yazı kaleme alması kabul edilemez. Kabinenin başı cumhurbaşkanıdır. Soylu eğer açıklama yapmak isterse önce kabineyi bilgilendirir. Şentop, ‘yetki aşımı’ yapmıştır” değerlendirmeleri yapıldığı öne sürüldü.

'Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi'

'Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi açıkla” sözleri üzerine “Bunu açıklayacak kişi ben değilim, muhatabıdır” diyerek, Soylu’yu işaret etmiş ve “söz konusu milletvekilini yazılı ve sözlü olarak sorduğunu” söylemişti. Soylu ise “savcıya konuşacağını” belirterek, “Peker’den her ay 10 bin dolar alan siyasetçiyi” açıklamamıştı. Şentop’un, Soylu’ya gönderdiği yazının içeriği dün kamuoyuna yansıdı. Yazıda, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
37
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Hepsinin soyunu sopunu... ..... 🤪😡😠

Resho

Vay arkadaş yıllar önce yanlış yaptığı için Erdoğan'ın Suat Kılıç'ı tokatladığı muhabbetleri dolaşırdı. PArti birbirine girmiş, her gün türlü türlü rezillikl... Devamını Gör