Görüş Bildir
Haberler
Pedallar Dönmeye Başlasın! Eşsiz Doğasıyla Dağ Bisikleti Keyfini Nirvanaya Çıkartacak 9 Nokta

Pedallar Dönmeye Başlasın! Eşsiz Doğasıyla Dağ Bisikleti Keyfini Nirvanaya Çıkartacak 9 Nokta

Lunami
13.07.2022 - 16:10

Pedallara kuvvet! İşte manzaralarıyla dağ bisikleti sürerken keyiften nirvanaya çıkmanızı sağlayacak eşsiz doğal güzelliklere sahip rotalar.  👇

1. ECO Trails Bisiklet Rotaları

1. ECO Trails Bisiklet Rotaları

The ECO Trails Bisiklet Rotaları, Köyceğiz-Ortaca-Dalaman ilçelerinde yer almaktadır. The ECO Trails Bisiklet hattı boyunca Muğla'nın doğa güzelliklerini görme fırsatına erişebilirsiniz. Bu bisiklet yolu özellikle de Muğla'daki endemik ve türü giderek azalan bitkileri görebileceğiniz bir rotada seyretmesi bakımından da oldukça bilinçlendirici bir yapıya sahiptir. Ekoturizme önem veren bu bisiklet yolunun aynı zamanda yürüyüş yolları da bulunmaktadır.

2. Köprülü Kanyon Parkuru

2. Köprülü Kanyon Parkuru

Antalya'nın Türkiye'ye kattığı eşsiz güzellikteki yerlerden birisi de bir doğa harikası olan Köprülü Kanyondur. Dağ bisikletinin yanında trekking veya rafting gibi su sporlarının da yapılabildiği Köprülü Kanyon, yeşilliğin içinde kaybolacağınız alanlardan bir tanesidir. Harika manzaraların eşlik edeceği yollarda bisikletin pedallarını çevirmek de bir o kadar keyif verici olacaktır!

3. Toroslar Bisiklet Rotası

3. Toroslar Bisiklet Rotası

Antalya'da başlayıp Muğla'ya kadar uzanan Toroslar Bisiklet Rotası'nda doğanın derinliklerine doğru bir maceraya çıkabilirsiniz. Yaklaşık 323 kilometrelik bir yolculuğu yedi günlük bir zamanda doyasıya keşfederek geçirebileceğiniz Toroslar Bisiklet Rotası minik bir Akdeniz tutu yapmanızı sağlayacaktır. Toroslarda geçeceğiniz inişli çıkışlı yollarda göl, yayla ve sahillerden geçebilir ve bu uzun soluklu bisiklet macerasında kamp yapma fırsatını yakalayabilirsiniz.

4. Bademler - Gödence Parkuru

4. Bademler - Gödence Parkuru

Bademler köyünden başlayan rota Gödence'de son bulmaktadır. Oldukça zorlu bir bisiklet rotasına sahip olan Bademler - Gödence Parkuru asfaltlı ve köy içi yollarından, ormanlardan geçerek mükemmel ve bir o kadar da yorucu bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır. Bu zorlu parkurlar için bisiklet süren bireylerin oldukça işine yarayacak olan 'cosmo bike' ışığını kullanması hem sürüşü kolaylaştıracak hem de olası kazalar için yardım çağırılmasını sağlayacaktır.

5. Çameli Dağ Bisikleti Rotası

5. Çameli Dağ Bisikleti Rotası

Doğa sporlarının en eğlencelilerinden biri olan dağ bisikleti ile Denizli'nin eşsiz güzelliklerini keşfedebileceğiniz Çameli Dağ Bisikleti Rotası'nda yalnızca bisiklet için değil yürüyüş için de rota bulunmaktadır. Çameli aynı zamanda dağcılık ve kayak gibi kış sporlarını seven bireylere için de birçok alternatifi bünyesinde bulunduran bir bölgedir.

6. Kahvederesi Yayla - Alemler Mahallesi - Esençay Şelale - Esençay Bisiklet Parkuru

6. Kahvederesi Yayla - Alemler Mahallesi - Esençay Şelale - Esençay Bisiklet Parkuru

Çam ağacına doyacağınız bir manzaraya sahip olan Kahvederesi Yayla - Alemler Mahallesi - Esençay Şelale - Esençay Bisiklet Parkuru, Aydın'ı ayakları altına almak isteyen bisiklet severler için harika bir rota olacaktır. Otuz üç kilometrelik bir mesafesi olan bu parkur oldukça zorlu yollara sahip olsa da kesinlikle bu zorluğa değecek manzaralara ev sahipliği yapıyor. Aydın'ın Karacasu ilçesinde bahsettiğimiz bisiklet parkurunun dışında da birçok güzel bisiklet rotaları ve yürüyüş parkurları da bulunmaktadır.

7. Değirmendere - Karacadağ - Tahtalı - Ürkmez Bisiklet Parkuru

7. Değirmendere - Karacadağ - Tahtalı - Ürkmez Bisiklet Parkuru

Yirmi yedi kilometrelik Değirmendere (Kolophon)-Karacadağ-Tahtalı-Ürkmez (Lebedos) Parkuru, İzmir'in doğasını keşfe çıkmak için çok güzel bir dağ bisikleti rotasıdır. Pedallarınızı Ege'nin eşi benzeri görülmemiş iklimi içerisinde çevirebilir, doğanın enfes kokuları arasında keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Ormanlık alanlar ve engebeli yollara da sahip olan bu parkur yorulmanıza değecek bir rotaya sahip!

8. Kaputaş- Kaş - Demre Bisiklet Rotası

8. Kaputaş- Kaş - Demre Bisiklet Rotası

Harika manzaraların eşlik ettiği manzaralarda bir parkur deneyimi yaşamak isteyenler için enfes bir rota olan Kaputaş - Kaş - Demre Bisiklet Rotası Antalya'nın doğasını gözler önüne seriyor. Toplam altmış beş kilometrelik mesafesi olan bu inişli çıkışlı bisiklet parkurunda Antalya'nın kendine has bitkileri ve ağaçlarının yaydığı enfes kokular eşliğinde bir rota tamamlayabilirsiniz.

9. Hisarçandır - Üçoluk - Altınyaka - Kemer Bisiklet Parkuru

9. Hisarçandır - Üçoluk - Altınyaka - Kemer Bisiklet Parkuru

Antalya'nın doğal güzelliklerini deneyimleyebileceğiniz rotalardan birisi olan Hisarçandır - Üçoluk - Altınyaka - Kemer Bisiklet Parkuru, tamamlaması çok kolay olmayan bir rotadır. Buna karşın Hisarçandır'dan Kemer'e kadar olan bisiklet güzergahınızda görebileceğiniz manzaralar pedallarınızı çevirmenizi sağlayacak enerjiyi size verecek bir atmosfere sahip!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın