Görüş Bildir
Haberler
Pedagojik Formasyon Geri Döndü: Formasyon Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Pedagojik Formasyon Geri Döndü: Formasyon Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) yayınladığı açıklama ile pedagojik formasyon güncel eğitim durumunun detaylarını belirledi. YÖK ve MEB’in yaptığı iş birliği sonrasında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı yeniden hayata geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanlar öğretmenliğe başvuru yapabilecek. Peki, formasyon başvuruları ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Formasyon Eğitiminin Detayları Belli Oldu

Formasyon Eğitiminin Detayları Belli Oldu

Pedagojik formasyon ile ilgili internette yapılan aramalar çoğalmış durumda. Geçtiğimiz yıllarda iptal edilen formasyon eğitimi, bu sene MEB ve YÖK’ün yaptığı iş birliği sonrası yeniden hayata geçecek. Formasyon eğitimini tamamlayanlar, öğretmen atamaları için başvuruda bulunabilecek.

FORMASYON BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Pedagojik formasyon eğitimi, bu yıl itibariyle yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans programı olarak verilecek. Öğretmen adayları bu eğitimi aldıktan sonra atanma hakkı elde edecek. MEB'in yaptığı açıklamaya göre programa başvurular ekim ayında alınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın