Görüş Bildir
Haberler
PC Oyunculuğunun Kalesi Steam Nedir? Steam Nasıl İndirilir, Nasıl Üye Olunur?

PC Oyunculuğunun Kalesi Steam Nedir? Steam Nasıl İndirilir, Nasıl Üye Olunur?

Çevrimiçi oyun satış platformlarının şüphesiz en büyüğü olan Steam bunun yanında kullanıcılarına pek çok farklı avantaj ve kullanım kolaylığı sunmasıyla da öne çıkıyor. PC kanadındaki oyuncuların oyun satın almak için ilk tercihi olan Steam günümüzde adeta PC oyunculuğunun kalbinin de attığı platform. Peki ya oyun dünyasına pek çok unutulmaz seri ve oyun kazandırmış olan Valve'ın sahip olduğu Steam tam olarak nedir? Steam nasıl indirilir ve kullanılır? Gelin bu soruların yanıtlarını en temelden başlayarak hep birlikte bulalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En temelden başlamak gerekirse: Steam nedir?

En temelden başlamak gerekirse: Steam nedir?

Steam girişte de bahsettiğimiz üzere Half-Life, Portal, Left 4 Dead ve elbette ki Counter Strike gibi oyunlarla oyun dünyasının en büyük paydaşlarından olan Valve'ın sahip olduğu bir çevrimiçi oyun satış platformu. Dünyanın dört bir yanındaki oyuncular Steam sayesinde her türden farklı oyunlara dijital olarak sahip olabiliyorlar. Kutulu oyun devrinin kapanıp yerini radikal bir biçimde dijital oyunlara bıraktığı dönemde müthiş bir ivme kazanmaya başlamış olan Steam başlangıçta kullanıcıların Half-Life güncellemelerini düzenli olarak alabilmeleri için kurulmuştu. Sonrasında adım adım dünyanın en büyük çevrimiçi oyun mağazalarından birine dönüşen Steam bugün milyonlarca kullanıcısına pazar yeri, atölye ve oyun toplulukları gibi hizmetler sunuyor. Yerel fiyatlandırma gibi takdire şayan özellikleri ile de öne çıkan Steam pek çok ülkenin para birimini resmi olarak destekliyor ve platforma oyunlarını koyan tüm firmalara Steam tarafından belirlenen döviz kurunu kullanmalarını öneriyor. Valve kendi geliştirdiği oyunlarda bu döviz kurunu uygularken diğer firmalar için ise böyle bir zorunluluk yok. Her firma Steam'in önerisine rağmen oyunlarını kendi belirledikleri fiyatlardan satışa koyabiliyor.

Steam'e nasıl üye olunur?

Steam'e nasıl üye olunur?

Öncelikle belirtmek gerekirse Steam'e üye olmak tamamen ücretsiz. Hiçbir ücret ödemeden kaydolabileceğiniz Steam oyunculara pek çok farklı avantaj sağlıyor. Gelin yalnızca birkaç ufak adımı takip ederek Steam'e nasıl üye olabileceğinize göz atalım.

  • Steam ana sayfasında yer alan 'giriş' kısmına tıklayın.

  • Yönlendirildiğiniz sayfada yer alan 'Steam'e Katılın' butonuna tıklayın.

  • Tüm bu adımları geçmek için ise direkt olarak burada yer alan linke tıklayabilirsiniz.

  • Steam hesabınızı oluşturmak istediğiniz eposta adresinizi ve sizden istenen diğer bilgileri girin.

  • Ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var, Steam'e kaydolmak için 13 yaşından büyük olmanız gerekiyor.

  • Gerekli bilgileri girdikten sonra belirttiğiniz mail adresinize gelecek emailde yer alan linke tıkladığınızda Steam profiliniz açılmış ve kaydınız tamamlanmış olacak.

Peki ya Steam nasıl indirilir?

Peki ya Steam nasıl indirilir?

Steam'i bilgisayarınıza indirmek için yapmanız gerekenler oldukça basit.

  • Steam'in anasayfasına giderek sol üst köşede yer alan 'Steam'i Yükleyin' butonuna tıklayın.

  • Direkt olarak burada yer alan linke tıklayarak da Steam'in yükleme sayfasına erişmeniz mümkün.

  • Yönlendirildiğiniz sayfada tekrar 'Steam'i Yükleyin' seçeneğine tıklayın.

  • Bunun ardından bilgisayarınıza Steam'in kurulum dosyaları inmiş olacak.

  • İnen dosyaların kurulumunu gerçekleştirerek Steam'in yüklemesini tamamlayabilir, ardından hesabınızla Steam'e giriş yaparak platformu aktif olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Steam'den nasıl alışveriş yapılır?

Steam'den nasıl alışveriş yapılır?

Steam mağazası farklı kategorilere mensup binlerce oyunu bünyesinde barındırıyor. Steam'de oyunlar haricinde müzikler, filmler, çeşitli araçlar ve programlar da satın almanız mümkün. Steam'den almak istediğiniz bir ürüne sahip olmak ise oldukça kolay.

  • Sağ üst köşede yer alan arama çubuğuna istediğiniz ürünün adını yazın.

  • Arından çıkan seçenekler içerisinden istediğiniz ürüne tıklayarak ürün sayfasına gidin.

  • Ürün sayfasında 'Sepete Ekle' butonuna tıklayın.

  • Bunun ardından karşınıza gelecek olan yeni sayfada 'Kendim İçin Satın Al' butonuna tıklayın.

  • Ardından yönlendirildiğiniz ekranda ödeme yönteminizi seçin ve ardından 'Devam Et' butonuna tıklayın.

  • Bu adımın ardından ise 'Satın Al' diyerek işleminizi sonlandırabilirsiniz. 

  • Tüm bu adımların ardından ürününüz Steam kütüphanenize eklenmiş olacak. Kütüphanenize ekranın sağ üst köşesinde yer alan, 'Mağaza' sekmesinin yanındaki 'Kütüphane' kısmından ulaşabilir ve satın aldığınız içerikleri dilediğiniz zaman indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Steam güvenilir mi?

Steam güvenilir mi?

Pek çok kullanıcının aklındaki en büyük sorulardan biri de Steam'in satın alımlar için güvenilir bir platform olup olmadığı. Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun satış platformlarından olan Steam'den gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz zira Steam resmi ve son derece güvenilir bir platform. Online alışverişin hayatlarımıza iyice entegre olduğu dönemde pek çok şey gibi oyunlarımızı da online yollarla alıyoruz. Steam ise bu konuda PC kanadında neredeyse tekel konumunda diyebiliriz. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcıya sahip olan Steam ile ilgili en ufak bir sorun yaşadığınızda dahi müşteri hizmetleri üzerinden karşınızda muhatap bulabilmeniz mümkün.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın