Görüş Bildir
Haberler
PC
Steam Key'leri ve Steam Oyun Kodları Nasıl Kullanılır? Adım Adım Steam'de Oyun Etkinleştirme

Steam Key'leri ve Steam Oyun Kodları Nasıl Kullanılır? Adım Adım Steam'de Oyun Etkinleştirme

PC oyuncularının en uğrak online satış platformu olan Steam mağaza kısmının yanı sıra diğer pek çok özelliği ile de oyuncuların kalbini kazanmayı başarıyor. Oyunlarımızı Steam üzerinden aldığımızda bu yapımlar direkt olarak kütüphanemizde yerini alıyorlar ancak bir oyunun kodunu, yani Steam key'ini Steam dışı bir kaynaktan alıp Steam üzerinden etkinleştirmek istediğimizde ne olacak? Gelin Steam key'lerinizi ve oyun kodlarınızı platform üzerinden nasıl kolayca etkinleştirebileceğinize bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle Steam key nedir?

Öncelikle Steam key nedir?

Steam key veya Steam oyun anahtarı en basit haliyle platformun oyununuzu tanıması için bir araçtır. Elinizdeki kod esasen oyunun dijital kopyasına giden bir anahtar görevi görerek adının hakkını vermekte. Elinizde bir oyunun kodu yada Steam key'i varsa bunu platform üzerinden etkinleştirerek o oyunu kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Peki oyun kodlarımızı ve Steam key'lerimizi nasıl kullanacağız?

Peki oyun kodlarımızı ve Steam key'lerimizi nasıl kullanacağız?

Bunun için birkaç basit adımı takip etmeniz yeterli olacaktır. 

  • Öncelikle Steam'in her daim sağ alt köşesinde bulunan bu 'Oyun Ekle' butonuna tıklayın ve eğer elinizdeki kod bir Steam key'i ise 'Steam'de Ürün Aktifleştir' seçeneğini takip edin.

  • Önünüze gelen ekranda 'ileri' seçeneğini tıklayın.

  • Bu adımın ardından sizi Steam Abonelik Sözleşmesi karşılayacak. Buna 'Kabul Ediyorum' dediğinizde ise karşınıza kodu girebileceğiniz bir alan gelecek.

Bu adımların sonrasında ise geliyoruz son kısma.

Bu adımların sonrasında ise geliyoruz son kısma.
  • Son ekranda 'Ürün Kodu' yazan kutucuğa elimizdeki Steam key'ini yapıştırıyor yada yazıyoruz.

  • Tüm bunların ardından ise oyununuzun Steam'de aktifleştirildiği ve kütüphanenize eklendiğine dair bir bildirim alacaksınız. Eğer bu ibareyi gördüyseniz işleminiz tamam demektir

Steam key'iniz aktive olmuyorsa ne yapacaksınız?

Steam key'iniz aktive olmuyorsa ne yapacaksınız?

Bu noktada en büyük ihtimal elinizdeki kodun bir Steam key'i olmamasıdır. Eğer elinizdeki oyun kodu Steam dışında başka bir dijital satış platformuna ait ise bu kod Steam üzerinde çalışmayacaktır.

Eğer elinizdeki kod bir Steam kodu olduğu halde oyununuzu Steam'de aktifleştiremiyorsanız bunun sebeplerinden biri de kodunuzun Steam bölge politikalarına uymaması olabilir. Bazı Steam oyunları yalnızca satın alındıkları ülkelerde kullanılabilir oluyorlar. Bu durumda VPN gibi illegal yollara başvurmak bir çözüm yolu gibi görünse de bunun esasen Steam politikalarına aykırı bir durum olduğunu belirtmekte fayda var.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın