Görüş Bildir
Haberler
Patara'da Devam Edan Kazıda Kavga: 'Kepçe Operatörü Küfretti, Kazı Başkanı Tokat Attı'

Patara'da Devam Edan Kazıda Kavga: 'Kepçe Operatörü Küfretti, Kazı Başkanı Tokat Attı'

Batuhan
16.07.2020 - 09:07

‘2020 Patara Yılı’ kapsamında yapılan çalışmalarda kepçe operatörü ile kazı başkanı arasında bir tartışma yaşandı. Arkeolog olmadan kazının yapıldığını fark eden Prof. Dr. Havva İşkan Işık, kazıyı durdurmak istedi. Bunun üzerine kepçe operatörü küfür edince, Prof. Işık tokat attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Antalya 'nın Kaş ilçesinde yer alan ve milattan önce (M.Ö) 1. yüzyılın ortalarında 23 kentten oluşan Likya Birliği ’nin başkenti olarak bilinen Patara ’da devam eden ‘2020 Patara Yılı’ çalışmaları esnasında tartışma yaşandı.

Denetlemek için gitmişti

Denetlemek için gitmişti

Çalışmaları denetlemek üzere alana giden Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Patara kazı başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, jandarma kulübesi ile otopark ve karşılama alanı arasında kalan 30-35 metrelik alanda arkeolog bulunmadan kepçe ile kazı yapıldığını tespit etti.

Arkeologsuz devam eden kazı durduruldu

Arkeologsuz devam eden kazı durduruldu

Bunun üzerine Prof. Dr. Işık, kepçe operatörünü uyararak çalışmanın hemen durdurulmasını istedi. Prof. Dr. Işık’ın üzerine yürüyen kepçe operatörü iddiaya göre küfür etti. Bunun üzerine Prof. Dr. Işık da kepçe operatörüne tokat attı. Olay jandarmaya intikal ettirilip tutanak düzenlendi. Arkeologsuz devam eden kazı hemen durdurulurken, kazı yapılan alanda herhangi bir arkeolojik eserin zarar görüp görmediğinin belirlenmesi için de tespit çalışması başlatıldı.

"Operatör şikayetçi olmadı"

"Operatör şikayetçi olmadı"

Tartışmayı doğrulayan yüklenici firma temsilcisi Fatih Karacan, “Operatör arkadaşımıza fiziki bir müdahale var ama şikayetçi olmadı” diye konuştu. Olaya şahit olan bir şantiye görevlisi ise “Kepçe operatörü hocaya küfür edip üzerine yürüdü ve kolunu çevirdi. Zaten jandarmayı da hoca çağırdı” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu olayın oradaki hazırlıkların önüne geçmesini istemiyorum"

"Bu olayın oradaki hazırlıkların önüne geçmesini istemiyorum"

Olayla ilgili bilgi vermek istemeyen Prof. Dr. Işık, “Şu an evdeyim. Sesim biraz kısıldı. Tatsız bir olay ama detay vermeye gerek yok. Patara’da çok güzel bir iş yapılıyor. Bu olayın oradaki hazırlıkların önüne geçmesini istemiyorum. Tek düşüncemiz çalışmaları zamanında sorunsuz biçimde tamamlamak” dedi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
8
5
4
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Ellerine sağlık hocam. Keşke tarihimize saygısızlık eden, sorumsuzca davranan herkese şu millet koca bir tokat atsa. Adama bak bir de üstüne küfrediyor.

birilerikonusur

Yuzsuz herife bak. Hem kufredip kadinin kolunu cevir, hem de tokat icin sikayetci olma. Allah razi olsun yaa. Ayrica bu nasil haber sunmak. Kadin durduk yere... Devamını Gör

Nilay Bilgin

Bu nasıl malca haber yapmaktır mk. Sanki durduk yere Tokat atmış kadın