Görüş Bildir
Haberler
Partnerinin "Ben Senin Neyinim?" Sorusuyla Afallayanlara Yeni Nesil İlişki Türleri Sözlüğü

Partnerinin "Ben Senin Neyinim?" Sorusuyla Afallayanlara Yeni Nesil İlişki Türleri Sözlüğü

26.12.2021 - 07:00

Bir ilişkinin içindeyken karşı taraf için hangi konumda olduğumuzu anlamak zor olabiliyor. Her şeyi çözecek olan ''Biz şimdi neyiz?'' sorusunu sormaktan ise genelde kaçınıyoruz. Sevgili miyiz, değil miyiz? Flört mü ediyoruz, yoksa sadece arkadaş mıyız? Bu gibi sorulara cevap bulabilmeniz için bir ilişkiler terimi sözlüğü hazırladık. Siz de kendi ilişkinizin hangisine karşılık geldiğini merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Love buddy

1. Love buddy

Bu terim, 'Birbirimize karışalım, kıskanalım, kavga edelim, küselim, barışalım ama sevgili olmayalım!' durumları için. Love buddy, birbirine karşı duygusal bir yakınlık hisseden ve her türlü sevgili aktivitesini birlikte yapan insanlar için kullanılan bir terim. Arkadaşlığın bir tık üstü, sevgililiğin bir tık altı diyebiliriz. Bu durumdaysanız belki de artık hislerinizden açıkça bahsetmenin ve ilişkinizi netleştirmenin vakti gelmiştir...

2. Haunting

2. Haunting

Haunting, geçmişte birliktelik yaşadığınız birinin size kendini hatırlatmak için çeşitli yollar denemesine deniyor. Bunun bazı örnekleri sosyal medya hesaplarınızı takip etmeye başlamak, Instagram'da eski fotoğraflarınızı beğenmek ve imalı story'ler atmak olabilir.

3. Fuck buddy

3. Fuck buddy

Bu terim, biraz pragmatist bir anlayışa hizmet ediyor diyebiliriz. Arada hiçbir duygusal bağ olmadan sadece cinsel istekleriniz için bir araya geldiğiniz kişiye fuck buddy deniyor. Siz yine de dikkat edin, aman fuck buddy'nize aşık olmayın!

4. Friends with benefits

4. Friends with benefits

Fuck buddy ile benzer bir terim daha. Tek fark; bu kişiyle sadece yatakta değil, sosyal hayatta da arkadaş olmanız. Aranızda cinsel bir çekim olan fakat sevgili olmayacağınızdan emin olduğunuz biriyle yaşadığınız ilişki türüne friends with benefits deniyor.

5. Açık ilişki

5. Açık ilişki

Open relationship (poliamori) olarak da adlandırılan bu ilişki türünde taraflar birden fazla kişiyle romantik veya cinsel ilişki yaşayabiliyor. Tek eşliliğin tersi olan poliamoride her iki tarafın da bu durumdan haberi oluyor ve iki taraf da birbirini kısıtlamıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ghosting

6. Ghosting

Love buddy olduğunuz birinin bir anda kayıplara karışması durumuna 'ghosting' deniyor. Hoşlandığınız kişi bir anda sizinle iletişimini kesiyor, mesajlarınıza cevap vermemeye ve telefonlarınızı açmamaya başlıyor. Üzülmeyin ve önünüze bakın!

7. Love bombing

7. Love bombing

İlişkide bir tarafın büyük aşk gösterileri ile diğer tarafı etkisi altına alması olayına 'love bombing' deniyor. Sizin için ölüp bittiği resminin altında aslında yalnızsanız bu manipülasyona bir dur deyin!

8. Sense buddy

8. Sense buddy

Bambaşka bir ilişki biçimi daha! Bir sense buddy'niz varsa birlikte sevgililiğe dair her şeyi yapabilirsiniz ama seks yasak! Birbirinize sadık olmak zorunda da değilsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın