Görüş Bildir
Haberler
Paris'teki Saldırılarda Elif Doğan da Hayatını Kaybetti

Paris'teki Saldırılarda Elif Doğan da Hayatını Kaybetti

ATKN
14.11.2015 - 21:13

129 kişininin hayatını kaybettiği Paris'teki saldırılarda, Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan’ın hayatını kaybettiği kesinleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milko Jozic ve Elif Doğan

Paris savcısının yaptığı açıklamaya göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 129 ve 99'u ağır 352 yaralı var. Aralarında Le Soir gazetesinin de olduğu Belçika basını, saldırılar sırasında Paris'te oldukları bilinen Milko Jozic ve Elif Doğan çiftinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Doğan Haber Ajansı, haberinde 'Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan’ın hayatını kaybettiği kesinleşti' dedi.

Belçika'nın Liege bölgesinden olan Doğan ve Jozic, dört aydır Paris'te teröristlerin kalabalığa ateş açtığı Bataclan konser salonu yakınlarında yaşıyordu. Milko Jozic'in eski eşi, arkadaşlarının çiftin yaşadıkları apartmana gittiklerini ancak evde kimsenin olmadığını söyledi.

La Meuse gazetesindeki haberde, Doğan'ın bu sabah Paris'te bir toplantısı olduğu, ancak katılamadığı, Jozic'in de bu sabah Çin'e gideceği ancak check-in yaptırmadığı belirtildi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, saldırılarda ölen ya da yaralanan Türk olmadığını açıklamıştı. Ancak Doğan'ın Belçika vatandaşı olduğu için Türk yetkililerin bilgisi dahilinde olmadığı tahmin ediliyor.

Baba: 'Keşke sevindirici bir haber gelse'

Gün boyunca aramadık yer bırakmayıp kızından iyi biri haber almayı bekleyen Kemal Doğan, acı haberi aldıktan sonra DHA'ya konuştu. 'Keşke kızımdan sevindirici bir haber gelse' diyen Kemal Doğan, “Kızım Belçika'da bir işçi bulma şirketinde çalışıyordu. Ancak ayda 10 gün de Paris'te işlerini yürütüyordu. Saldırının olduğu yere yakın bir yerde de şirkete ait evde kalıyordu. Dün saat 22.00'de saldırı haberini öğrendiğim zaman iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ardından sabah arkadaşım aradı ve Fransa'da bombalı saldırı olduğunu söyledi. Ben de kızıma ulaşmaya çalıştım. Akşama kadar da ulaşamadım. Hem Belçika hem de Fransa'daki kriz masalarını aradım. Sonuç çıkmadı. Sonra bana Belçika makamları iki kişinin hayatını kaybettiğini, onların da ailelerine ulaştıklarını söyleyince bizler de rahatladık. Yaralı olduğunu düşünüp ona göre araştırma yaptık. Şu ana kadar da bizi iki ülkenin resmi makamlarından arayan olmadı. Şimdi internetten öğrendik. Büyük acı yaşadık' dedi.

'Türkiye'de böyle şey olur mu endişesi yaşarken, metropolde kızımızı kaybettik'

'Türkiye'de böyle şey olur mu endişesi yaşarken, metropolde kızımızı kaybettik'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa'da terör endişesi hiç yaşamadıklarını da anlatan Kemal Doğan şöyle devam etti: 'Terör geldi bizi ziyaret etti. Yılladır duyardık terörü, böyle bir şeyi tahmin etmiyorduk. Türkiye'de böyle şey olur mu endişesi yaşarken, dünyanın belli başlı metropolünde kızımızı kaybettik. Terör saldırılarını beklemiyorduk. 30 yıl yaşadık Belçika'da, böyle şeyi hayal bile edemezdik, beklemiyorduk.' 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda