Görüş Bildir
Haberler
Paris'in Kuzeyinde Operasyon ve Çatışma

Paris'in Kuzeyinde Operasyon ve Çatışma

FreiGeist
18.11.2015 - 09:04 Son Güncelleme: 18.11.2015 - 12:53

Geçtiğimiz hafta sonu kanlı katliamın yaşandığı Paris'ten bu sabah TSİ 05:30'dan itibaren çatışma sesleri yükseldi. Fransız polisi, Paris saldırılarına doğrudan katıldığı düşünülen zanlılara yönelik kentin kuzeyinde operasyon düzenledi. Fransız basını operasyonun hedefinin Paris saldırılarının planlayıcısı olarak bilinen Abdülhamit Ebayud olduğunu belirtiyor. Çıkan çatışmada bir saldırganın polis tarafından vurulduğu, bir saldırganın ise kendini havaya uçurduğu belirtiliyor. Çatışma sırasında bir sivilin agresif kurşunların hedefi olduğu ve hayatını kaybettiği bilgisi var. 5 polisin yaralandığı kaydedilen bilgiler arasında. Paris saldırılarıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan tüm zanlıların Paris saldırganlarından Ömer İsmail Mustada ve Sami Amimour'un aile çevresinden olduğunu belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız polisi, kanlı saldırıların yaşandığı başkent Paris'in kuzeyindeki bir banliyöde operasyon başlattı. Saint Denis bölgesinde düzenlenen operasyona özel birlikler de katıldı. Operasyonun başlamasıyla birlikte polise ateş açıldı. 

Görgü tanıkları polisin hedef aldığı bina civarından 7 patlama sesi duyulduğunu ifade etti.

Fransız polisi, Twitter'dan yapıtığı açıklamada, yerel saatle 04.20'de başlayan operasyonda beş polisin hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

'Operasyonlarda iki terörist öldü. Yedi kişi gözaltına alındı'

'Operasyonlarda iki terörist öldü. Yedi kişi gözaltına alındı'

Operasyon bölgesine giden İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins da incelemelerde bulundu.

Basına kısa bir açıklama yapan Cazeneuve, 'Operasyonlarda iki terörist öldü. Yedi kişi gözaltına alındı. Ölen teröristlerden kadın olanı üzerindeki bombayı patlatarak öldü' ifadelerini kullandı. Başsavcı Molins ise, operasyonun Paris'teki saldırıların beyni ve Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaaoud'u yakalamaya yönelik düzenlendiğini ancak ölen ve gözaltına alınanların kimliklerinin henüz netleştirilmediğini söyledi. Abaoud'un o binada yaşadığına dair kanıtlara ulaştıklarını kaydeden Molins, operasyon sırasında Abaaoud'un orada olup olmadığının henüz bilinmediğini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Apartmanda sıkıştırılan bir kadın patlayıcılarla kendisini havaya uçurdu'

'Apartmanda sıkıştırılan bir kadın patlayıcılarla kendisini havaya uçurdu'

Beş kişinin gözaltında olduğunun belirtildiği açıklamadan öne çıkan bölümler şöyle:

* Apartmanda sıkıştırılan bir kadın patlayıcılarla kendisini havaya uçurdu.

* Dairedeki üç erkek zanlı gözaltına alındı.

* Operasyon sırasında dairede olmayan bir kadın ve bir erkek de gözaltına alındı.

* Operasyonda gözaltına alınan tüm zanlıların Paris saldırganlarından Ömer İsmail Mustada ve Sami Amimour'un aile çevresinden olduğunu belirtildi.

Çatışma sırasında yoldan geçen bir vatandaş hayatını kaybetti

Çatışma sırasında yoldan geçen bir vatandaşın çatışmaların ortasında kalarak vurulduğu ve  hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyon 7 saat sürdü

Operasyon 7 saat sürdü

Fransa hükümet sözcüsü Stephane Le Foll, kameralar karşısına geçerek TSİ 05.20'de başlayan terör operasyonunun sona erdiğini açıkladı.

Operasyonun düzenlendiği ev, Cuma günkü saldırıların hedeflerinden biri olan Stade de France'ın çok yakınında yer alıyor.

Kiliseye baskın

Fransız polisi, bölgedeki bir kilisenin kapısını kırarak içeri girdi. Operasyon sırasında olay yerinden kaçan şüphelilerin kiliseye saklanmış olabileceği belirtiliyor.

Independent'a konuşan ismini vermek istemeyen kaynaklar, kilisenin içinde silahların saklı olduğunu söyledi. Kiliseye giren polis sayısının, banliyöde bu sabah bir apartmana şafak operasyonu düzenleyen polis sayısından çok daha az olduğu belirtildi. Kiliseye operasyonun sebebi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve yardım ekibi sevk edildi.

Fransa polisi tarafından şimdiye kadar açıklanan şüpheli isimleri

Fransa polisi tarafından şimdiye kadar açıklanan şüpheli isimleri

Abdülhamid Abayud'un Paris saldırılarının beyni olduğu düşünülüyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Salah Abdeslam: Polis tarafından aranıyor.

  • Mohammed Abdeslam: Belçika'da tutuklandıktan sonra bugün serbest bırakıldı.

  • Brahim Abdeslam: Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı.

  • İsmail Ömer Mustafa: Bataclan konser salonunda öldü.

  • Bilal Hadfi: Stade de France stadyumunda öldü.

  • Samy Amimour: Bataclan'da kendini patlattı.

  • Ahmed el Muhammed: Stade de France'da kendini patlattı.

  • Abdülhamid Abayud: Suriye'de olduğu tahmin ediliyordu ancak bu sabahki operasyon sonrası hala Paris'te olduğu iddiası gündemde

Reuters ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda