Görüş Bildir
Haberler
Paranız Cebinizde Kalırken Saçlarınızı Uzatarak Gürleşmesini Sağlayacak Doğal Çözümler

Paranız Cebinizde Kalırken Saçlarınızı Uzatarak Gürleşmesini Sağlayacak Doğal Çözümler

Boşuna o kadar para harcamaya gerek yokmuş!

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğini umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeşil çay özü

1. Yeşil çay özü

Yeşil çay, çok sağlıklı bir içecek olmasının yanı sıra saçınızın uzamasına da yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda yeşil çay içmenin 6 ay sonra saç büyümesini önemli ölçüde artırdığı gözlemlenmiştir. Saç uzatmayı planlayanlar bol bol yeşil çay içebilirler.

2. Karahindiba

2. Karahindiba

Karahindiba saç büyümesinde önemli rol oynar. Bu bitki mineraller, vitaminler ve iltihap önleyici maddeler içerir. Sağlıklı saçlara sahip olmak isterseniz sizin için bir tarifimiz var. 

Karahindiba köklerini 10 dakika sıcak suda bekletin. 2 yemek kaşığı keten tohumunu suda 5 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra keten tohumlarını sudan çıkarıp bir çorba kaşığı bal ekleyin. Hepsini karıştırıp, banyodan sonra kafanızı bu karışımla yıkayın 10 dakika bekletip durulayın.

Saç bakım yağlarından da yardım alabilirsiniz.

3. Aloe vera

3. Aloe vera

Aloe vera, cilde sağladığı faydalar ve iyileştirici özellikleriyle ünlendi. Aynı zamanda kafa derinizi arındırarak sebum fazlasını gidermeye yardımcı olur. Saç büyümesini tetikleyen aloe vera dökülmeyi önleyen vitaminler içerir. Aynı zamanda aloe verayı saç kremi olarak kullanabilirsiniz. Doğru saç kremi saçınızın uzaması konusunda önemli bir etmendir.

4. Nane yağı

4. Nane yağı

Nane saç için inanılmaz faydalı bir bitkidir. Nane yağının kafa derisindeki dolaşımı tetikleyerek saç oluşumuna neden olduğu keşfedilmiştir. Aynı zamanda kokusu sayesinde kafa derinizin anında rahatladığını hissedersiniz. Püf noktası ise nane yağının jojoba ve üzüm çekirdeği yağı ile seyreltilmesi gerektiğidir. Bu karışımı saç diplerinize uygulayarak bakım yapabilirsiniz.

5. Biberiye yağı

5. Biberiye yağı

Biberiye yemeklerde kullanılmasının yanı sıra saç uzamasını tetikler. Bir araştırma biberiye yağı ve standart saç uzatma işleminin 6 aylık etkilerini gözlemlemiştir ve sonuçlar neredeyse aynıdır. Şampuanınıza 10-12 damla ekleyeceğiniz biberiye yağı ile gür ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Soğan suyu

6. Soğan suyu

Soğan suyu kokusundan dolayı pek tercih edilmese de saç uzatma konusunda çok etkilidir. Soğan suyunu hazırlarken soğanı küçük küçük doğrayıp blenderdan geçirip suyunu çıkarın. Kafa derinize uyguladığınız soğan suyunun etkilerini bir süre sonra fark edeceksiniz.

7. Hindistan cevizi yağı

7. Hindistan cevizi yağı

Artık hepimiz hindistan cevizinin mucizesini biliyoruz. Mutfaktan cilt bakımına her alanda kullanabileceğiniz hindistan cevizi yağı saç bakımında oldukça etkili bir yağ. Saçınızı yıkamadan önce maske olarak kullanabilir ya da banyodan sonra uçlarına bakım yapabilirsiniz. Hem saçı yumuşatıp parlatacak hem de uzamasına yardımcı olacaktır.

8. Lavanta yağı

8. Lavanta yağı

Lavanta yağı sadece rahatlama amaçlı kullanılan bir yağ değildir. Saç bakımında kullanıldığında saç oluşumunu desteklediği kanıtlanmıştır. Aynı zamanda hoş kokusuyla modunuzu da yükseltir. Ancak uçucu bir yağ olduğu için kullanırken şampuanınız ya da başka bir yağ ile seyreltilmelidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?