Görüş Bildir
Haberler
Para Biriktirme Taktikleri

Para Biriktirme Taktikleri

Atakan
25.05.2020 - 18:17

Para Biriktirme Taktikleri

Para Biriktirme Taktikleri

Para biriktirmek gerçekte sandığınız kadar zor değil. Harcamalarınızın yönünü değiştirerek para biriktirmek mümkün. Öncelik ile birtakım teknikleri bilmemiz gerekiyor. Gelelim bu taktiklere…

Sıfır Esaslı Bütçeleme Tekniği

Bunlardan biri sıfır temelli bütçeleme yöntemi. Sıfır temelli bütçeleme yöntemi paranızı en baştan hesaplamanız gerekiyor. Öncelik ile gelirinizi bir kağıda yazın daha sonra temel giderlerinizi yazın. Ancak bu temel giderlerinizin amacıylae para biriktirmek amacıyla ayırdığınız alanı da eklemeniz gerekiyor. Yemek, kiralar ve faturalar, giyecek, ulaşım ve para biriktirme amacıyla paranızı bölmeniz gerekiyor. Yani belli bir miktarı para biriktirmeye ayırmak değil ana parayı bölmeniz gerekiyor.

Sıfır temelli bütçeleme taktiğiyle paranızı kuruşu kuruşa hesaplamış olursunuz. Sıfır temelli bütçeleme taktiğinin dışında diğer para biriktirme yöntemleri de bulunuyor.

Kartopu Tekniği

Daha önceki yazılarımızda da bahsetmiş olduğumuz kartopu yöntemi gerçekte borçlarla ilgili. 3 yere borcunuz olduğunu düşünün. Bu borçlarınıza ödeyeceğiniz para farklı. Siz en az borcunuzu ilk olarak bitirmeye çalışın. Daha sonra kalan paranızı ikinci borca ekleyin ve o tamamlanınca üçüncü borcunuzu kapatın. Para çoğaltarak kartopu şeklinde borcunuzu ödeyin. Borçlarınız tamamlanınca para biriktirmeye başlayacaksınız.

Vadeli Mevduat Hesabı Açın

Elinizde para varsa bunu harcayabilirsiniz. Ancak bu paranızı bankada biriktirmeniz daha karlı olacak. Bunun amacıyla bankalar vadeli mevduat hesabı açıyor. Vadeli mevduat hesabıyla otomatik ödeme talimatı vererek, paranızı bankada değerlendirebilirsiniz. Hem de bir vakit dokunmayacağınız amacıyla paranız gittikçe birikecek.

Ek Gelirinizi Akıllıca Harcayın

Bazen ek geliriniz olabiliyor. Maaşınız dışında gelen bu ek geliri akıllıca harcamak gerekiyor. 6 ayda bir gelen ikramiyeniz ya da primleriniz ekstra geldiği amacıyla yararlı yerlere harcayın. Eğer borcunuz yoksa anında biriktirin.

Harcamalarınızı Durdurun

Kimi vakit gerilimden kimi vakit modadan kaynaklı çok alış veriş yapıyoruz. Hatta öyle oluyor ki alış veriş merkezlerine gittiğimiz vakit kendimizi kaybediyoruz. Ama bunun önüne geçmek mümkün. Eğer borcunuzun çok olduğunu düşünüyorsanız daha çok harcama yapmayın. Çünkü harcamalarınız gittikçe büyüyecek. Bunun amacıyla harcamalarınızı durdurun.

Faturalarınızı Düzene Sokun

Aylık en çok giderlerimiz genelde faturalara oluyor. Su, doğalgaz, telefon, internet derken maaşımızın nerdeyse yarısını faturalara veriyoruz. Ancak fatura masraflarınızın bir bölümünü indirmeniz mümkün. Mesela telefon faturanız amacıyla daha ideal tanıma seçebilirsiniz. Ya da elektrik faturanızı düşürmeniz amacıyla prizlerde şarj aleti tutmayabilirsiniz. Kış geliyor en çok faturayı doğalgaza vereceğiz. Doğalgaz faturanızı düşürmek amacıyla aç kapa gerçekleştirmek yerine gün vakitsince aynı derecede tutabilirsiniz.

Kaynak: https://kazancliyatirimlar.com/para-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın