Görüş Bildir
Haberler
Papa İki Eski Papa'ya Azizlik Statüsü Veriyor

Papa İki Eski Papa'ya Azizlik Statüsü Veriyor

Batuhan
27.04.2014 - 14:28

Papa İki Eski Papa'ya Azizlik Statüsü Veriyor

Papa Francis bugün gerçekleştirilecek bir törenle beraber Katolik Kilisesi'nin en popüler iki Papası olan John Paul II ve John XXIII'i aziz ilan etmeye hazırlanıyor.

St. Peter's meydanında bugün gerçekleştirilecek olan törenin tarihi bir tören olarak kayda geçmesi beklenirken, geçtiğimiz sene istifa eden Papa Benedict XVI da orada olacak. Bu durumda kilisenin iki bin yıllık tarihinde ilk defa iki Papa aynı anda eski iki Papa'nın anısını onore etmiş olacak.

Papa Francis iki Papa'yı aziz ilan etmek için tek bir tören yapmayı tercih ederken, 1962-65 Vatikan Meclisi ile özdeşleştirilen ikilinin kilisede büyük reformlara imza attığı söyleniyor.

Papa Francis geçtiğimiz yaz gazetecilere yaptığı bir açıklamada 'Böyle bir tören gerçekleştirmek kiliseye bir mesajdır; bu ikili iyi insanlar' dedi.

Kırkın üzerinde devlet başkanı törene katılmak için Roma'ya hareket ederken, Vatikan ve Romalı yetkililerin tahminlerine göre yaklaşık 1 milyon insanın törene gelmesi bekleniyor.

Washington'da bulunan Catholic University of America teoloji departmanı profesörü Chad Pecknold, 'Bu olayın asıl önemi Vatikan Meclisi ve şimdi kilisede nasıl bir bahar havası estirdiğinde yatıyor' diyerek Papa Francis'in bu meclis ve reformlarla yakından anılan isimleri azizlik mertebesine ulaştırdığını söylüyor.

Papa Francis'in popülaritesi ve olaylara kişisel yaklaşımı da bu iki ismi yakından hatırlatıyor. Francis'in olaylara alçak gönüllü yaklaşımı ve halktan biri olarak davranması kendisine Katolikler ve Katolik olmayanlar arasında birçok hayran kazandırdı.

Benzer şekilde 'İyi Papa' olarak da bilinen ve kuzey İtalya'da bir köylünün çocuğu olarak dünyaya gelen Papa John XXIII, Vatikan'ın duvarlarının dışına çıkarak Roma'da yoksulluk çeken bölgelere uzandı ve inananlara daha yakın oldu.

Katolik Kilisesi'nden Giovangiuseppe Califano, 'Papalar John XXIII ile Francis arasında çok fazla benzerlik var. Halka yakınlık, el sıkışmalar, bebekleri öpmeler... Bunlar hep ilahi hediyelerdir' dedi.

Polonyalı Papa John Paul II ise hem karizması ile hem de komünizmin düşmesine yardım etmesiyle bilinir. 130'dan fazla ülke gezen John Paul II, milyonlarca Katolik'e ulaştı. Özellikle gençlere yakın olan Papa oldukça başarılı olan dünya gençlik günlerinin başlatıcısı olarak da biliniyor

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0