Görüş Bildir
Haberler
Papa'dan Hükümetin Tepkisine Yanıt

Papa'dan Hükümetin Tepkisine Yanıt

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin 'Ermeni Soykırımı' açıklamasına tepki gösterdiği Papa Franciscus, 'Gördüğümüz ve duyduğumuz şeyler konusunda sessiz kalamayız' dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi'ni geri çağırmasının ardından yeni bir açıklama yaptı.

Deutsche Welle'in haberine göre, Vatikan'daki sabah ayininde 'olayları adıyla telaffuz etmek gerektiğini' belirten Papa Franciscus, 'Gördüğümüz ve duyduğumuz şeyler konusunda sessiz kalamayız' diye konuştu.

'Papa ayrımcılık yapıyor'

Papa Franciscus pazar günü 20'nci yüzyılın “ilk soykırım kurbanlarının” Ermeniler olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine Türkiye Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada Papa'nın 'acılar arasında ayrımcılık' yaptığını söyledi.

Çavuşoğlu '(Papa) Bosna ve Ruanda olayları uluslararası mahkemelerce soykırım olarak saptanmasına rağmen bunlara 'toplu kıyım' diyor ama hukuken tanınmayan 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesini kullanıyor. Burada bir çelişki ve ayrımcılık var' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0