Görüş Bildir
Haberler
Pakistan'da Üniversiteye Silahlı Saldırı: En Az 25 Ölü

Pakistan'da Üniversiteye Silahlı Saldırı: En Az 25 Ölü

Emre Ordu
20.01.2016 - 11:00 Son Güncelleme: 20.01.2016 - 11:03

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Haydarpeştunha eyaletinin Başkenti Peşaver yakınındaki Çarsadda kentinde en az dört saldırgan bir üniversiteyi hedef aldı. İlk belirlemelere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çarseda kentinde yer alan Baça Han Üniversitesi, en az 4 saldırganın hedefi oldu. İlk belirlemelere göre en az 25 kişi hayatını kaybetti Saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi.

Öğrenci ve öğretmenlere ateş açıldı

Öğrenci ve öğretmenlere ateş açıldı

Saldırganların okula kampüs duvarından tırmanarak girdikleri ardından da güvenlik güçleriyle aralarında çatışma başladığı bildirildi.

Pakistan Geo televizyonuna konuşan bir görgü tanığı, ''konukevinin yakınında iki patlama duyduğunu'' belirterek, ''Patlamaların intihar bombacısı mı yoksa el bombası mı olup olmadığını bilmiyoruz. Ben iki patlama ve yükselen duman gördüm'' dedi.

Televizyon kanalları, silahlı saldırganların üniversitenin sınıflarına ve yurtlarına girip öğrencilere ve öğretmenlere ateş açtığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hedefte kız yurdu vardı

Hedefte kız yurdu vardı

Bir güvenlik yetkilisi 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini açıklamışken  arama kurtarma ekibinden biri de 8 ölü olduğunu aktarmıştı.Ordu sözcüsüne göre 4 saldırgan da öldürüldü

Polis, 2 patlama sesinin yükseldiği yerleşkede silah seslerinin kesilmediğini ve saldırganları yakalamak için başlatılan operasyonun sürdüğünü aktarmıştı. Ordu Sözcülüğü, 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin yerleşkesindeki kız yurdunun hedef alındığını açıklamıştı.

BBC Türkçe, Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dromaeosauridae

yobaz teröristler dünyanın her yerinde aynı. ilk hedefleri her zaman akademisyenler ve eğitim kurumları. bir şekilde onları ortadan kaldırıp saltanatlarını s... Devamını Gör

kartacali

En büyük savaş cehalete karşı yapılan savaştir.....Atatürk

Nikola Tesla

Ahiret inancının verdiği rahatlıkla cahil kalmış insanların pislettiği bir yerdir dünya.

Evan

Ahiret inancının verdiği rahatlık nedir?