Görüş Bildir
Haberler
Pakistan'da Lunaparka İntihar Saldırısı: 70 Ölü

Pakistan'da Lunaparka İntihar Saldırısı: 70 Ölü

ATKN
27.03.2016 - 19:28 Son Güncelleme: 28.03.2016 - 12:01

Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen saldırıda çoğu kadın ve çocuk 70 kişi hayatını kaybetti, 340 kişi yaralandı. Saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat ül Ahrar adlı grup üstlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan yerel medyasındaki haberlere göre, Gülşen İkbal adlı lunaparkta dün meydana gelen bombalı saldırıda en az 70 kişi yaşamını yitirdi, 340 kişi de yaralandı.

Yaralılardan 25'inin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Lahor'daki saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ve pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği açıklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlamadan sonra kaosun yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve polisin sevk edildiği kaydedilmişti.

Fotoğraf: Al Jazeera

Olay yerinde inceleme yapan bomba uzmanları da canlı bomba saldırısında 8 kilogram patlayıcı madde kullanıldığının tahmin edildiği bilgisini verdi.

Üç günlük yas

Üç günlük yas

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırının ardından üç günlük yas ilan etti. 

Pencap eyaletinin başkenti Lahor'daki saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ve pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği açıklanmıştı. İntihar saldırısında, Paskalya tatilini çocuklarıyla dışarda geçiren Hristiyan ailelerin hedef alınmış olabileceği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taliban'a bağlı Cemaat ül Ahrar adlı grup üstlendi

Taliban'a bağlı Cemaat ül Ahrar adlı grup üstlendi

Saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat ül Ahrar adlı grup üstlendi. 

Grubun sözcüsü Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Hristiyanları hedef aldık' ifadelerini kullandı. 

Lahor, Pakistan'ın en büyük ve en zengin eyaleti olan Pencab'ın yönetim merkezi.

Olay yerinden ilk fotoğraflar:

Olay yerinden ilk fotoğraflar:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türkiye, bu acı gününde Pakistan'ın yanındadır'

'Türkiye, bu acı gününde Pakistan'ın yanındadır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili, 'Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu acı gününde de Pakistan'ın yanındadır.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Pakistan'ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığı, saldırıda ölen Pakistanlılara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dilediği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Pakistan Cumhurbaşkanı, dostum Memnun Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı, kardeşim Navaz Şerif ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün, sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur. Bu saldırı, tüm dünya ülkeleri için, terör karşısındaki samimi duruşlarını göstermelerini temin edecek bir sınavdır.

Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu acı gününde de Pakistan'ın yanındadır. Tüm ülkelerin de Pakistan için aynı samimi tavrı göstereceklerini ümit ediyorum. Bir kez daha Lahor'daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına, şahsım, ülkem ve milletim adına başsağlığı dileklerimi sunuyorum.'

Twitter'dan yorumlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA, AFP, BBC Türkçe ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erich von Manstein

patlama bir lunaparkta gerçekleşmiş ve eğlenmeye gelen günahsız sabiler hedef alınmış. batıda gerçekleşmiş olsaydı, buralar hep tepki dolardı ve tüm ajanslar... Devamını Gör

Hard Gamer

Biz de dahil öyle ne yazık ki.

The Joker

Tüm dünya fransız bayrağı yapmıştınız profil fotoğrafınızı.Pakistan'da çocuklar ölmüş lunaparkta.Şşşşşşşş....Herkes sussun.Duymasın.Bilmesin.Umursamasın.Paki... Devamını Gör

deli-sabit

Tam 3 günlük yas, kurbanlara saygı budur işte. Bizde 107 kişi öldüğünde bile 1 günlük yas ilan edilmedi. Sırf inançları yüzünden öldürülen masumlara yazık. T... Devamını Gör