Görüş Bildir
Haberler
Pakistan'da Camiye Bombalı Saldırı: 19 Ölü

Pakistan'da Camiye Bombalı Saldırı: 19 Ölü

Onedio Medya
13.02.2015 - 14:46 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 15:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinin başkenti Peşaver'de bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre ölü sayısı 19, yaralı sayısı 50. Caminin içindeki saldırganlarla güvenlik güçleri arasındaki çatışma sürüyor.

Peşaver polis sözcülüğü, Hayatabad semtinde, silahlı bir grubun Şiilere ait bir camiye cuma namazı sırasında silahlı baskın düzenlediğini, ilk belirlemelere göre 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kadar yaralı olduğunu açıkladı.

Hayatabad Hastanesi'nin sözcülüğü de şu ana kadar 50 yaralıyı tedavi altına aldıklarını, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini duyurdu. Görgü tanıkları, saldırganların Şii cemaatinin bulunduğu camiye polis üniformasıyla girdiğini, ardından cami nöbetçilerinin üzerine el bombaları atarak içeridekilerin üzerine rastgele ateş açtıklarını, aralarındaki bir intihar bombacısının da üzerindekileri infilak ettirdiğini anlattı.

Caminin içindeki saldırganlar ile olaydan hemen sonra bölgeye ulaşan güvenlik güçleri arasındaki çatışma devam ediyor. Başbakan Navaz Şerif, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0