Görüş Bildir
Haberler
Ozon Tabakası Deliği Giderek Büyüyor

Ozon Tabakası Deliği Giderek Büyüyor

Engün AKIN
15.11.2014 - 14:36 Son Güncelleme: 15.11.2014 - 22:00

Çevre kirliliği nedeni ile dünya atmosferindeki ozon tabakasındaki delik gün geçtikçe büyüyor.

 Bir çok ülkenin bir dizi önlem almasına rağmen giderek büyüyen delik büyük sorunlarıda ardından getirebilir. Peki ozon tabakası neden bukadar büyüdü ve daha ne kadar büyüyebilir.

Çevre kirliliği nedeni ile dünya atmosferindeki ozon tabakasındaki delik gün geçtikçe büyüyor. Bir çok ülkenin bir dizi önlem almasına rağmen giderek büyüyen delik büyük sorunlarıda ardından getirebilir. Peki ozon tabakası neden bukadar büyüdü ve daha ne kadar büyüyebilir.

Uzmanların araştırmaları ve gözlemcilerin yaptığı ve gördükleri algılara göre geçen yıllara oranla hızla büyümekte olan delik bu yıl katbekat daha büyüdü. Yapılan arıştırmalarda ozon tabakasının deliği ne kadar oldu. Uzmanlar anlatıyor...

Antarktika üzerinde ozon deliğinin alanı 1.7 kat büyüdü. Deliğin alanı artık materikin kendisinden de büyüktür. Bu konuda Japonya'nın milli metereoloji kontrolü bildirdi. Bilgiye göre, deliğin alanı artık 23,4 milyon metrekareye ulaştı. Ozon deliği freon gibi gazların yıkıcı etkisi sayesinde ozon tabakasının delinmesi sonucunda oluşur.

Kaynak: http://www.haberhit.net/haber-45546-O...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
22
10
5
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın