Görüş Bildir
Haberler
Özgün Hikayeleriyle Birçok Ülkede Uyarlanan Son Dönemin En Başarılı Güney Kore Dizileri

Özgün Hikayeleriyle Birçok Ülkede Uyarlanan Son Dönemin En Başarılı Güney Kore Dizileri

R.G.
21.01.2021 - 12:47

Şu bir gerçek ki Güney Kore dizileri her geçen gün hayran kitlesini genişletiyor. Sadece hayran kitlesini genişletmekle kalmıyor, yapımlar bir esin kaynağı olarak sürekli farklı ülkelere uyarlanarak yayınlanıyor. Biz de sizler için son dönemde en çok izlenilen Güney Kore dizilerini derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The World Of The Married (2020)

1. The World Of The Married (2020)

Dizi harika giden bir evliliği olduğunu düşünürken kocası ve arkadaşları tarafından ihanete uğrayan bir kadının intikam hikayesini anlatıyor. Konu size bir yerlerden tanıdık gelmiş olabilir. Şimdilerde çok konuşulan Sadakatsiz dizisinin Kore versiyonu. Dizinin aslı 2015 yılında yayınlanan ABD yapımı Doctor Foster. Mart 2020'de Kore'de The World of the Married adıyla yayınlandı ve yayınlandığı günden bu güne kadar hala izlenmeye ve konuşulmaya devam ediyor.

2. Itaewon Class (2020)

2. Itaewon Class (2020)

Dizinin ana teması, Kore dizilerinde en çok karşımıza çıkan temalardan biri olan intikam. Dizi, gelir düzeylerinin adaletli olmadığı bir dünyada adaletlerini sağlamak için yükselmeye çalışan bir grup gencin, Seul'ün en kozmopolit semtlerinden biri olan İtaewon'da bir restoran açma girişimlerini konu alıyor. 2020'nin ilk aylarında yayınlanan dizi en çok izlenenler arasında.

3. Something in the Rain (2018)

3. Something in the Rain (2018)

Birbirlerini deli gibi seven bu iki gencin tek engelleri aileleri... 30'larında bir kadın en yakın arkadaşının kardeşi ve aynı zamanda kendinden yaşça küçük olan 20'lerinde bir adamla yakınlaşmaya başlar. Aileleri bu aşka karşı çıkınca onlara düşen, tüm engellerle tek tek savaşmak olur. Dizi sadece aşk hikayesiyle değil, Kore geleneklerini ve çalışma hayatındaki zorlukları tüm gerçekliğiyle yansıttığı için de çok geniş bir kitle tarafından beğenildi ve çok izlenenler arasına girdi.

4. Hospital Playlist (2020)

4. Hospital Playlist (2020)

Aynı üniversiteden mezun olan beş doktorun etrafında dönen dizide, aşk da var arkadaşlık da! Mezun olduktan sonra bağlarını kopartmayan arkadaşlar aynı hastanede çalışmaya başlıyor. Medikal türündeki dizide doktorlar hastalarını iyileştirmeye çalışırken bir yandan da gündelik hayatlarında kendi yaralarını iyileştirmeye çalışıyorlar. Samimi arkadaşlıkları çok sevilmiş olacak ki dizinin ikinci sezonu da yolda!

5. Crash Landing On You (2019-2020)

5. Crash Landing On You (2019-2020)

Güney Koreli bir iş kadını ve Kuzey Koreli bir askerin imkansız aşkı... Dizi yamaç paraşütü yaparken Kuzey Kore topraklarına mecburi iniş yapmak zorunda kalan bir kadının ve onu kurtarmaya gelen Kuzey Koreli adamın etrafında dönüyor. Adam bu yabancıyı koruyup gizlerken ikili zamanla birbirlerine aşık oluyor. Bol bol politik mesaj ve Kuzey Kore kuralı izleyebileceğiniz dizi, son zamanların en çok izlenen ve eleştirilen dizilerinden...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Prison Playbook (2017-2018)

6. Prison Playbook (2017-2018)

Dizi ünlü bir beyzbol oyuncusunun Amerikan büyükler ligine girmeden bir gün önce karıştığı bir olay sonucu hapse girmesini konu alıyor. Bir yıllık hapis cezasına çarptırılan oyuncu hapishanedeyken birçok yeni insan da tanıyor. Ünlü bir beyzbolcu olmasına karşın içine kapanık biri olan oyuncunun hapishane şartlarına rağmen kendini geliştirmesi ve değişimi açısından izlenmeye değer bir dizi...

7. It's Okey to Not Be Okey (2020)

7. It's Okey to Not Be Okey (2020)

Dizi psikoloji bölümünde çalışan bir adam ve kitap yazarı bir kadının aşkını konu alıyor. Antisosyal kişilik bozukluğu olan kadın aşkı ve insan ilişkilerini bilmiyor. Adam ise ince ruhlu birisi fakat aşka ayıracak vakti yok. İkilinin yolları kesiştiğinde yakınlaşmaya başlıyorlar ve eksikliklerini birbirlerinde tamamlamaya çalışıyorlar. Romantik komedi türündeki dizide bol bol psikolojik yaklaşım da var. Dizi bu yönüyle 2020'nin en çok izlenen dizilerinden biri olmayı başarıyor.

8. My Mister (2018)

8. My Mister (2018)

40'larında bir adam ve henüz 20'lerindeki bir kadın arasında geçen hikayede, hayattaki zorluklar ve bunlarla başa çıkma yolları işleniyor. Başlarda istemeyerek de olsa yakınlaşmak zorunda kalan ikili, zamanla birbirlerinin dertlerine derman olmaya başlıyor. Aradaki yaş farklarına rağmen çok sevilen dizi en çok izlenenlerden biri olmayı başarıyor.

9. The King: Eternal Monarch (2020)

9. The King: Eternal Monarch (2020)

Fantastik türdeki dizi iki farklı paralel evrende geçiyor. Paralel evrenlerin birinde Kore İmparatoru, insanların dünyasında serbest kalan şeytanın kendi dünyasına geçmesini engellemek için kapıları kapalı tutmaya çalışıyor. Diğer evren olan Kore Cumhuriyeti'nde ise dedektif olan bir kadın insanlığı ve sevdiklerini korumaya çalışıyor. Zengin oyuncu kadrosu ile dizi fantastikseverlere ilaç gibi geldi!

10. Vagabond (2019)

10. Vagabond (2019)

Dizi gizemli bir uçak kazasında yeğenini kaybeden ve tüm gizemleri ortadan kaldırmaya çalışan bir adam ile ona yardım eden bir kadının hikayesini konu alıyor. Ulusal İstihbarat Servisi'nde çalışan kadın bir ajan ve hiç tanımadığı bu acılı adama yardım ederken başka gerçekleri de ortaya çıkarıyor. Bol bol aksiyon sahnesi olan dizinin finali tam bir muamma! O finale bir devam sezonu yakışır fakat henüz dizinin yapımcısından bununla ilgili net bir açıklama gelmiş değil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Flower of Evil (2020)

11. Flower of Evil (2020)

Aksiyon-gerilim türünde olan dizide, karanlık bir geçmişi olan ve bu geçmişi gizlemek için başka birisinin kimliği altında yaşayan bir adamın ve dedektif olan eşinin hikayesi anlatılıyor. Dışarıdan bakıldığında eşi ve küçük kızıyla mutlu bir hayat sürüyormuş gibi gözüken adamın aslında birçok sırrı var. Dedektif eşi bir gün bu sırların peşine düşüyor ve kocasının geçmişini araştırmaya karar veriyor.

12. SKY Castle (2018)

12. SKY Castle (2018)

Dizi SKY Castle isimli lüks bir apartmanda oturan dört kadının hikayesini anlatıyor. Tek amaçları eşleri ve çocuklarının daha başarılı olmalarını sağlamak olan kadınlar, bunun için hiçbir entrikadan geri kalmıyorlar. Eşlerinin daha başarılı olmaları için çalışırken çocuklarını da birer prens ve prenses gibi yetiştiriyorlar. Yine de para ve lüksle üzeri örtülmeye çalışılan hayatlar aslında acı dolu...

13. Dr. Romantic 2 (2020)

13. Dr. Romantic 2 (2020)

2016 yılında yayınlanan Dr. Romantic dizisinin devam dizisi olan Dr. Romantic 2, ilk sezonu gibi büyük bir ilgiyle izlendi. Dizide uçuk kaçık ve sıra dışı olan usta bir cerrah Seul'deki prestijli görevini bırakarak bir taşra hastanesinde göreve başlıyor. Burada görev yapan iki gence hem doktorluğu öğretiyor hem de onlara akıl hocalığı yapıyor. Medikal türündeki dizi romantik sahneleriyle de çok konuşulanlar ve izlenenler arasına girmeyi başarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
77
14
6
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın