Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan Cinayetinde Zanlılara Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Özgecan Aslan Cinayetinde Zanlılara Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Caner
09.04.2015 - 18:58 Son Güncelleme: 10.04.2015 - 00:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan üç kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 12 Şubat'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürüp cesedini yakma suçlamasıyla tutuklanan üç kişi hakkındaki hazırlık soruşturması tamamlanarak iddianame mahkemeye sunuldu. Savcılık, Zanlılardan Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

Çağ Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere Mersin'e sefer yapan bir minibüse binmişti. Minibüsün şoförü Suphi Altındöken güzergahı değiştirerek, ıssız bir yerde genç kıza tecavüz etmeye çalışmıştı. Saldırgan kendisiyle boğuşan ve yüzüne biber gazı sıkan Özgecan Aslan'ı araçtaki demir çubukla vurarak etkisiz hale getirmişti. Suphi Altındöken, babası ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin yardımıyla genç kızı bir dere yatağına götürüp üzerine benzin dökerek yakmıştı. 

Servis şoförü Altındöken ve ona yardım eden iki kişi olaydan kısa süre sonra yakalandılar. Vahşi cinayet, Türkiye'de büyük tepkiye yol açtı. Günlerce, Türkiye'nin dört bir yanında cinayeti protesto yürüyüşleri düzenlendi. Özgecan Aslan, kadına yönelik şiddetin durdurulması için verilen mücadelenin simgesi haline geldi. 

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mue...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0