Görüş Bildir
Haberler
Özcan Alper'in Yeni Filmi ‘Rüzgârın Hatıraları'ndan İlk Fragman

Özcan Alper'in Yeni Filmi ‘Rüzgârın Hatıraları'ndan İlk Fragman

Onedio Medya
11.11.2015 - 15:09 Son Güncelleme: 11.11.2015 - 16:33

Özcan Alper’in üçüncü filmi ‘Rüzgârın Hatıraları' 52. Uluslararası Antalya Film Festivali Uluslararası Yarışma Bölümü’nde  Türkiye’yi temsil edecek. Merakla beklenen filmin ilk fragmanı yayınlandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın Portakal yarışında, Hindistan’dan İsveç’e, Filistin’den Danimarka’ya uzanan geniş bir yelpazedeki yapımların yanı sıra iki de yerli film var. Türkiye’yi Özcan Alper’in yeni filmi ‘Rüzgarın Hatıraları’ ve Tokyo Film Festivali’nden izleyici ödülü kazanan Mustafa Kara’nın yönettiği ‘Kalandar Soğuğu’ filmleri temsil edecek.

‘Rüzgârın Hatıraları’, II. Dünya Savaşı yıllarında, ailesini soykırımda kaybetmiş olan çevirmen ve ressam Aram’ın siyasi nedenlerle, hayatını kurtarmak için İstanbul’dan kaçışını anlatıyor. İstanbul ve Karadeniz’de, Gürcistan sınırındaki bir orman köyünde geçen filmin hikâyesinde, Özcan Alper’in önceki filmlerinde de ele aldığı bellek ve yüzleşme temaları öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmin başrollerinde yönetmenin ‘Sonbahar’ filminde de birlikte çalıştığı oyuncu Onur Saylak ile Sofya Khandamirov yer alıyor. Filmde ayrıca Ebru Özkan, Mustafa Uğurlu, Murat Daltaban, Menderes Samancılar ve Tuba Büyüküstün rol alıyor.

Film dünya prömiyerini ekimde Hamburg Film Festivali'nde yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Rüzgarın Hatıraları' 11 Aralık’ta vizyonda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
3
2
2
1
1
0