Görüş Bildir
Haberler
Oyunseverlerin Hayatını Zindana Çeviren 15 Sinir Edici Durum

etiket Oyunseverlerin Hayatını Zindana Çeviren 15 Sinir Edici Durum

Rıdvan Melek
17.05.2016 - 14:08

Bilgisayar, Playstation, Xbox ya da mobil oyunlar. Bir şekilde oyun oynama bağımlısı büyük bir kitle var. Bu kitlenin de kendince dertleri var. Oyunun en kritik anında odaya giren annenin mouseun önüne meyve tabağı koyarak hamle yapmanızı engellemesi, internet bağlantısının kopması, telefonda oyun oynarken sürekli çıkan ve bir türlü kapatılamayan reklamlar. Bu içerikte oyunseverlerin yaşadığı çileleri bulacaksınız, onların hislerini anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnternet bağlantısının yavaşlaması ve kopması.

Tam oyunun en kritik anında, önce yavaşlayan sonra kopan internet bağlantısı ile oyundan düşmek; koşarak modeme gidip 'ya abicim ne oldu şimdi neyin var güzel kardeşim' deyip modemi okşamak, reset atıp bağlantı geri gelsin diye dua etmek... İşte bunlar bir oyunseverin her hafta en az 1 kez yaşadığı alışıldık olaylardandır. Modeme benzin döküp yakan adam gördüm ben.

2. Elinde meyve tabağıyla aniden odaya giren anne ve elinizin önüne koyduğu meyve tabağıyla sizi felç etmesi.

'Dur güzel evladım bir meyve yesin vitamin alsın' diye düşünüp, dakikalarca meyve soyan anneler, annelerimiz. İşte o anneler, ne kadar güzel bir düşünce ile yola çıksalar da evlatlarına keder verirler. Koyma işte o farenin önüne meyveyi anne. Koyma.

3. Online oyunların kanseri Rus oyuncularla aynı takıma düşmek.

Online oyun oynayanlar iyi bilir; bu oyunların kanseri Rus oyunculardır. Oyunu berbat ederler, asla takımla hareket etmezler, sürekli küfür ederler ve oyunun ortasında, siz tam oyunu kazanmak üzereyken oyundan çıkarlar ve kaybetmenize sebep olurlar.

4. Oyun esnasında gıcıklık yapan rakip

Oyun süresince bıdır bıdır konuşup, insanda konsantrasyon bırakmayan; oyunu kazanınca da 'oo nasıl koydum of of mahvettim sildim seni' gibi gıcık gıcık cümlelerle insanın sinirini bozan rakip de; oyunseverlerin en sinir olduğu şeylerden biridir.

5. Dövüş oyununda sürekli aynı hareketi yapan rakip.

Dövüş oyunları oynayanların sıkça karşılaştığı sinir bozucu rakip, aynı hareketi sürekli yapmasıyla ünlüdür. Misal Street Fighter oynuyorsunuz. Bu gider hep Ken veya Ryu'yu alır. Ha babam hadouken (halk arasında aduket diye bilinir) hareketini yapar. Yav bir dur zıplayalım 2 yakın dövüş yapalım, yok sürekli aduket.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Abuk subuk sorular soran komşu çocuğu.

'Abi o tuş ne işe yarıyo?', 'Buna basınca ne oluyo?', 'Niye şimdi o odaya girdin?' gibi garip garip sorularla oyun zevkini öldüren komşu çocuğu da; oyunseverlerin kabuslarından biridir.

7. Oyunun başından kalkmayıp size fırsat vermeyen ev arkadaşı.

Üniversite öğrencilerinin çok iyi bildiği, sinir bozucu adamdır bu. Bir oturur oyunun başına arkadaş 8 saat hiç kalkmaz. Yav bi yarım saat kalk biz de oynayalım be adam; ama yok o koltuğa yapışmıştır adeta.

8. Oyunu kaydetmeyi unutup, epey ilerleme kaydetmişken oyunda ölmek.

Her oyunseverin en az 1 kez yaşadığı bu acı durum için, uzmanlar 'otomatik kayıt' sistemlerini icad etmişlerdir. Hangimiz bunu yaşamadık ki? Save etmeyip 1-2 saat oynadığımız oyunda ölmedik mi? İçimiz kahırla dolmadı mı?NALET OLSUN deyip oyunu kapatmadık mı?

9. Saatler süren ve bitmek bilmeyen telefon konuşması.

Arayan bazen anne babadır, bazen yakın bir arkadaş. Ama tam günlük hayatın stresinden uzaklaşıp biraz oyun oynayıp kafanızı dağıtmak istemişken gelen o telefon araması, hiç bitmeyecekmiş gibi gelir. Anlattıkça anlatır karşı taraf. Siz 'ne anlattığın çok umurumda değil' modunda takılıp 'he hee evet' diye cevap verirsiniz ama karşı taraf asla telefonu kapatması gerektiğini idrak edemez.

10. Oyun oynarken yemek yemeye çalışıp becerememek.

Klavyesinden yemek kırıntısı çıkan, en az 1 kez laptopun üstüne kola dökenler bu dediğimi iyi anlayacaktır. Oyun oynarken yemek yemeye çalışmak, genelde başarısızlıkla sonuçlanır. Ya yemek dökülür, ya eliniz yağlanır. Ya tam yemeğe uzanmışken oyunda önemli bir şey olur. Özellikle online oyunseverler, gece geç vakitlerde bunu sıkça yaşarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oyunun en kritik anında elektriklerin kesilmesi.

Gecenin 2'sinde bakım yapmaya karar veren elektrik idaresinin; oyunculara sık sık yaşattığı acı sürprizlere hala alışamadık. Oyunseverlerin bazıları, bu gibi kötü sürprizler için mini güç üniteleri alıyor; ancak online oyun oynuyorsanız; modem de kapanacağından oyundan düşmenize sebep olacak elektrik kesintileri en büyük korkunuzdur.

12. Oyuna kendini fazla kaptırıp Dünya ile iletişimi kaybetmek.

Mutfaktan 'yemek hazır gel' diye bağıran anneyi, pizzacının çaldığı kapı zilini yahut 'ABİ EV YANIYO KALK' diyen ev arkadaşını duymayacak kadar kendini oyuna kaptırmak da oyun sevdasına dahil.

13. Klavyenin bozulması.

İçine düşen yemek kırıntıları, dökülen kola yahut aynı tuşlara sürekli basmak yüzünden klavyenin aniden bozulması da; oyunseverleri sinir eden durumlardan biridir.

14. Sevgilinin sürekli mesaj atıp oyun oynattırmaması.

Yarım saat bir şey yazmasanız 'öldü galiba' deyip 132 tane mesaj atan sevgilinin oyun zevkinizi mahvetmesidir. 'Oyun oynuyorum' yazsanız 'ne oynuyosun?' der. Oyunu söyleseniz 'kaç saat daha oynayacaksın?' der. Bitmez o yani o mesajlaşma. Kafaya taktı bir kere size oyun falan oynatmayacak.

15. Oyunun bitirilmesi imkansız derecede zor bölümünde takılıp kalmak.

GTA Vice City'deki inşaat görevinin zorluğunu hepiniz bilirsiniz. Oyunseverleri kanser eden bir diğer durum da; bu bölüm gibi çok çok zor ve sırf 'millet sinir olsun, bir türlü geçemesin' diye konulan görevlerdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
109
40
10
9
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berke Aydoğan

Multiplayer oyunda ki o hackerlar?

Tom Altaris

(lamerlar)

Roronoa Zoro

Hayır! Hiçbiri değil, oyunda çözümü olmayan bug... İşte bu en kötüsü.

Pasif Kullanıcı

Ne çektik be...

untitled

Türkiye serverında LOL oynamakta kanser sebebidir, adamlarda bir çene var aman yarabbim susmuyorlar, bir ara drop atıp ego kasanlar vardı, oynamak isteyen va... Devamını Gör