Görüş Bildir
Haberler
Oyun Toplulukları Nasıl Yönetiliyor?

Oyun Toplulukları Nasıl Yönetiliyor?

selcuk gun
09.05.2014 - 14:30 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 14:51

Oyun Toplulukları Nasıl Yönetiliyor?

Geçtiğimiz haftasonu; 2003′ten beri gelenekselleşen İzmirCON etkinliğin bu yılki ayağı gerçekleştirildi. Masaüstü rol-yapma oyunlarından cosplay’e , “kutu” oyunlarınden kurgu edebiyata , stratejik kart ve minyatür savaş oyunlarından bilgisayar oyunlarına kadar pek çok geek kültürünü birleştiren ve adeta fuar havasında geçen bu toplantı, yine hem şehir içi, hem de şehir dışından büyük ilgi gördü.

Ben de 2005 yılından itibaren takip ettiğim ve hemen her yıl katılım gösterdiğim bu güzel etkinlikte yine yerimi aldım. Masaüstü oyunları oynayıp oynattığım ya da stand görevlisi olduğum geçmiş yılların aksine, bu yıl tamamen serbest olarak boş boş gezmenin ve her etkinliğe göz atmanın tadını çıkardım. Firmaların çoğu zaman gönüllüler aracılığıyla kurdukları standlar olsa da, ünlü oyun firması Wargaming’e ait kısım hem içeriği, hem de katılımcılarıyla dikkatimi çekmeyi başardı. Zira Wargaming Türkiye Topluluk Yöneticisi , oyundaki rumuzuyla “ Ishtara “, taa Fransa’daki ofisten sırf bu etkinlik için atlayıp gelmişti!

Etkinlik boyunca standa gelen oyuncularla ilgilenen Ishtara, sadece bir stand figürü olmakla da kalmadı, etkinlik sonrası partide de yer alarak, aralarında Facebook’taki en büyük Türk World of Tanks fan sayfasının yöneticisinin de bulunduğu oyuncularla samimiyetle sohbet etti. Oyunun fanı olarak tabii ki ben de bu fırsatı kaçırmadım ve diğer oyuncularla kaynaştım.

Akabinde röportaj dileğimi de geri çevirmeyen Ishtara’yla, son yıllarda artan sıklıklarda duyduğumuz bir meslek ve titr olan topluluk yöneticiliği ve firmalarındaki çalışmaları üstüne konuştuk. Aşağıda bu röportajı bulabilirsiniz.

Ekrem Bize kısaca kendinden, çalıştığın oyun(lar) ve görevinden bahsedebilir misin?

Ishtara : Ben Ishtara. 28 yaşındayım. İzmir doğumluyum, 9 sene İstanbul’da yaşadıktan sonra Wargaming’deki pozisyonum için Paris’e taşındım. Haziran 2013’den beri Wargaming’de Türkiye Topluluk Yöneticisi olarak çalışıyorum. Şu an resmi olarak lansmanı olmuş üç tane oyunumuz var, World of Tanks, World of Warplanes ve World of Tanks X-Box 360. Mobil oyunumuz olan World of Tanks Blitz bazı ülkelerde çıktı, Türkiye’de de yakında çıkacak. Bu oyunların topluluk yönetiminden sorumluyum.

E Topluluk Yönetimi özellikle son dönem online mecralarda çok duymaya başladığımız bir iş. Peki nedir TY? Online ve offline olarak yaptığınız işi kısaca nasıl tanımlarsın?

I Topluluk Yöneticisi olarak, Türkiye’de oyunlarımızı oynayan tüm oyuncularımız için bir iletişim kanalı ve elçi olarak görev aldığım söylenebilir. Topluluk Takımı olarak amacımız, oyuncularımıza hem forum hem de sosyal medya aracılığıyla ulaşmak, düzenli olarak Türkiye’de yüzyüze tanışıp görüşebileceğimiz etkinlikler düzenlemek. Kısacası Türkiye Topluluğu ile iletişim halinde olduğumuz her mecra bizim geçerli iş alanımıza giriyor. Online kısmı forumlarımız, Facebook ve Twitter hesaplarımız üzerinden gerçekleşiyor. Oyuncularımızın oyunlarımız hakkında geri bildirimlerini topluyor, çeşitli yarışma ve turnuvalarla onlarla iç içe olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de düzenlediğimiz etkinliklerde ise birincil amacımız oyuncularımız ile tanışmak ve oyuncularımızın birbirleriyle tanışmalarını sağlamak. Mottomuz “mühim olan keyifli vakit geçirmek” oluyor.

E: Tipik bir günün nasıl geçiyor?

I Paris ofisimizde gerçekten çok arkadaş canlısı ve eğlenceli bir ortam var. Yeni taşındığımız ofis de kaliteli ve ferah. Tipik bir günüm ise en az iki toplantı, bir raporla geçiyor. Bunlar dışında forumlarımızı kontrol edip, sosyal medya paylaşımlarımızı eksik etmiyoruz. Topluluk Yöneticilerinin kendi toplulukları dışında tüm Avrupa Topluluğuna hitaben yürüttüğü projeler oluyor. Bu projelerin hazırlanması, yönetimi, iş bölümü ve uygulaması kısmı ise tabi ki de tipik bir günün içerisinde yerini buluyor. Arada oyun oynamaya fırsat bulana aşk olsun!

E Teknolojik ürünleri ne kadar yoğun ve verimli kullanıyorsunuz? İşinize özel yazılım ve/veya donanımlarınız var mı?

I İnternet üzerinden oynanan bir oyun firmasında çalışan biri olarak teknolojideki tüm gelişmelerden faydalanıyoruz. Bilgisayarlarımız birçok işlemi bir arada yürütebilmemiz için donanımlı, asistan uygulamalarımız için de mobil aygıtları kullanıyoruz. Günlük işlerimizin akışını sağlamak için de çok fazla sayıda ve farklı programlardan, uygulamalardan ve yazılımlardan faydalanıyoruz. Ofis içi ağ iletişimi için kullandığımız araçlar ayrı, sosyal medya yönetimi için kullandığımız araçlar ayrı.Teknolojiyle içiçe bir firma olarak tüm bu araçlar bizim için zaruri ihtiyaçlar.

Kaynak: http://www.silikonvadisi.tv/oyun-topl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın