Görüş Bildir
Haberler
Otobüsçülerden Tedbir: İkramlar Kalkıyor, Servisler Ücretli Oluyor

etiket Otobüsçülerden Tedbir: İkramlar Kalkıyor, Servisler Ücretli Oluyor

Yaşadıkları ekonomik darboğazdan ötürü bazı otobüs firmaları kemer sıkmaya gidiyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Mustafa Yıldırım bazı firmaların ikram vermeyi durdurduğunu ve ücretsiz şehir içi servislerini kaldırıp, yerine ücretli servisler getireceğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Otobüs sektöründeki maliyetler çok fazla arttı, bazı firmalar kısa mesafede ikramları kaldırdı'

'Otobüs sektöründeki maliyetler çok fazla arttı, bazı firmalar kısa mesafede ikramları kaldırdı'

Akaryakıt, köprü ve otoyol ücretlerinin artırılmasıyla birlikte, ulaşım sektöründeki bazı firmalar zorluk çekmeye başladı. Sözcü'den Derin Gökçe'nin haberine göre, yaşanan ekonomik darboğazdan ötürü bazı otobüs firmaları ikramları kaldırdı ve ücretsiz şehir içi servis uygulamasını sonlandırdı. 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu başkanı Mustafa Yıldırım konuyla ilgili olarak 'Otobüs sektöründeki maliyetler çok fazla arttı. Bazı otobüs firmaları kısa mesafede ikram vermeyi durdurdu.' dedi.

'Şehir içi ücretsiz servis kaldırılıyor, Havaş gibi ücretli model gelecek'

'Şehir içi ücretsiz servis kaldırılıyor, Havaş gibi ücretli model gelecek'

Otobüs firmalarının, şehir içi ücretsiz servis uygulamasında de değişikliğe gideceğini söyleyen Yıldırım, 'Bayrampaşa Otogarı’ndaki şehir içi servisleri de kaldırılıyor. Ortak servis planı yaptık aynı Havaş gibi ücretli olacak.' dedi.

'İnsanlar hep uçağı tercih ediyorlar'

'İnsanlar hep uçağı tercih ediyorlar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

TOF başkanı Yıldırım, otobüsle ulaşımın eskisi kadar rağbet görmediğini ve sektörde %40'a yakın bir daralma olduğunu ifade ederken, 'Havayolu sektörü ise tam tersi şekilde gittikçe büyüyor.  Çok sayıda firma zor durumda. İster istemez bazı firmalar kendilerince tedbir alamaya çalışıyor. Artık uzun mesafe yolcu taşımacılığı kalmadı insanlar hep uçağı tercih ediyorlar.' dedi.

'Otobüs firmaları artık bu maliyetlere dayanamıyor'

'Otobüs firmaları artık bu maliyetlere dayanamıyor'

Büyük İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal ise konuyla ilgili olarak İstanbul'dan çıkış maliyetinin çok fazla arttığını söylerek, 'Otobüs firmaları artık bu maliyetlere dayanamıyor. Dolayısıyla ekonomik terdir almaya başladılar. Örneğin bazı firmalar ikram vermeyi bıraktı.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
549
277
82
66
35
21
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tuncytuncy

Sizin otobüsünüze ikram için binen yok. Zaten o ikramların parasını misliyle almıyor musunuz ? Express seferiniz de yok. Izmır Istanbul arası 10 yerde duruyo... Devamını Gör

Murat Can Bulut

Hayır bir de çok iyimişsiniz gibi tavır takınıyorsunuz ya yerim sizi. Otobüsler ve Sarı Taksiler lanetsiniz.

Vedat Kaplan

sanki bana 4 çeşit sulu yemek veriyor bi kraker bir bardak kola topla 1 lira 50 yolcu varsa 50 lira 1 bilet parası yavşaksınız.