Görüş Bildir
Haberler
YKS
ÖSYM AİS Nedir, Ne İşe Yarar? YKS Başvuru Ekranı ÖSYM AİS Girişi Nasıl Yapılır?

ÖSYM AİS Nedir, Ne İşe Yarar? YKS Başvuru Ekranı ÖSYM AİS Girişi Nasıl Yapılır?

Milyonlarca öğrencinin gireceği önemli bir sınav olan YKS 2022 başvuruları bugün başlıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre TYT-AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda tamamlanacak olan 2022 YKS hakkında araştırmalar hız kazandı. YKS başvurusunun yapılacağı mecra olan AİS hakkında vatandaşlar ''ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) nedir, ne işe yarar? YKS başvuru ekranı ÖSYM AİS girişi nasıl yapılır?'' sorularına yanıt arıyor. İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınava girecek olan öğrenciler tarafından bugün oldukça önemli bir gün. Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği YKS 2022 başvuruları bugün başlıyor. Bunun yanında vatandaşlar, ÖSYM AİS’in ne olduğunu merak ediyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) nedir, ne işe yarar? YKS başvuru ekranı ÖSYM AİS girişi nasıl yapılır?

ÖSYM AİS Nedir?

ÖSYM AİS Nedir?

AİS sisteminin açılımı Aday İşlemleri Sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem, ÖSYM tarafından kurulmuştur. ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavlar için başvurular bu platform üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Sınavlar için başvurunun yanında süreç takibi, geçmiş sınav bilgilerini kontrol etmek gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirmeye de imkan tanımaktadır. Bundan dolayı öğrencilerin en yoğun olarak kullandığı platformlar arasında yer almaktadır.

ÖSYM AİS Girişi Nasıl Yapılır?

ÖSYM AİS Girişi Nasıl Yapılır?

ÖSYM'nin yapacağı herhangi bir sınava girmek için başvuru merkezine giden adaylara Başvuru Onay Belgesi ile birlikte Geçici Şifre veriliyor. Adaylar, T.C. Kimlik numarası ve bu şifre ile ais.osym.gov.tr internet adresine giriş yapabiliyor ancak verilen şifre geçici olduğundan adayın mutlaka ilk girişte şifresini değiştirmesi gerekiyor. Güvenli şifre oluşturmak için belirlenecek olan şifre içerisinde küçük/büyük harf, özel simge ve rakamların da olduğu 8 ila 14 karakter arasında seçim yapılması gerekiyor. Ayrıca hoş olmayan durumlarla karşılaşmamak için şifrelerin kesinlikle bir başkası ile paylaşılmaması da adaylara yapılan en önemli duyurulardan.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın