Görüş Bildir
Haberler
Osman Kavala Kimdir? Osman Kavala Hakkında Tüm Detaylar

Osman Kavala Kimdir? Osman Kavala Hakkında Tüm Detaylar

Müge Kakşi
05.02.2021 - 18:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün cuma çıkışı Boğaziçi üniversitesi eylemleri hakkında konuştu. Erdoğan açıklamasında 'Osman Kavala denen kişinin karısı da bu provokatörlerin içinde yer alan bir kadındır.' açıklamasında bulunurken Gezi davasında önce beraat kararı verilen daha sonra ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince yeniden tutuklanan Osman Kavala tekrardan gündeme geldi. Peki Osman Kavala kimdir? Osman Kavala hakkında tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osman Kavala Kimdir?

Osman Kavala Kimdir?

957 Paris doğumlu olan Kavala, İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Babası Mehmet Kavala'nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Osman Kavala Neden Hapiste

Osman Kavala Neden Hapiste

1 Kasım 2017 tarihinden bu yana Gezi Parkı olaylarının yöneticisi ve organizatörü olmakla tutuklu olan Kavala, Gezi Parkı davasından beraat etmiş olup, tekrardan “Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs” suçundan gözaltı kararı verilmişti. Kavala, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs etme” suçundan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davalar kapsamında yargılanmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın