Görüş Bildir
Haberler
Oscar Tarihinde Ters Köşe Etkisi Yapan 11 Sürpriz Sonuç

Oscar Tarihinde Ters Köşe Etkisi Yapan 11 Sürpriz Sonuç

Dolores Haze
24.02.2016 - 16:08 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 11:11

Heyecanla beklediğimiz 88. Oscar Ödül Töreni'ne birkaç gün kala, bugüne kadarki en şaşırtıcı 11 Oscar sonucunu hatırlamaya ne dersiniz?

Kaynak: http://www.imdb.com/awards-central/os...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Marisa Tomei

1. Marisa Tomei

1993 yılında sinema eleştirmenleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü Howards End'deki performansıyla Vanessa Redgrave'in kazanacağını düşünüyorlardı. Ancak ödülü kazanan, My Cousin Vinny (Kuzenim Vinny) isimli komedi filminde sözünü sakınmayan New Jerseyli bir kızı canlandıran Marisa Tomei oldu. Çoğu insan, Tomei'in performansının aday gösterilmesini bile anlayamamış, bazıları ise ödülü açıklayan Jack Palance'in kazara yanlış ismi okuduğunu öne sürmüştü.

2. Bob Fosse

2. Bob Fosse

1973 yılında Francis Ford Coppola, The Godfather (Baba) filmiyle En İyi Yönetmen Ödülü'ne aday gösterilmiş, ancak ödülü eve götüren Cabaret (Kabare) filmi ile Bob Fosse olmuştu. Zamana meydan okuyarak gerçek bir klasik haline gelen The Godfather, IMDb'nin Tüm Zamanların En İyi 250 Filmi listesinde 2. sırada yer alıyor; ancak o günlerde müzikaller, gangster filmlerine tercih ediliyordu.

3. Rocky

3. Rocky

1977 sinema açısından önemli bir yıldı. En İyi Film Ödülü adayları arasında Taxi Driver, Network ve All The President's Men gibi filmler bulunuyordu. Kazanan yapım ise şaşırtıcı bir şekilde Rocky oldu. Üstelik Rocky Balboa'nın Oscar yolculuğu henüz bitmiş değil; Sylvester Stallone bu yıl bu efsanevi karaktere yeniden hayat verdiği Creed: Efsanenin Doğuşu filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi.

4. Three 6 Mafia

4. Three 6 Mafia

Rap grubu Three 6 Mafia, Oscar kazanan en şaşırtıcı isimlerden biri. 2006 yılındaki Oscar ödül töreninde, grup, Hustle & Flow filminde kullanılan 'It's Hard Out Here for a Pimp' isimli şarkılarıyla, Transamerica filminde kullanılan Dolly Parton şarkısı 'Travelin' Thru'ya karşı galibiyet elde etmişti. Törenin sunucusu Jon Stewart ise şu yorumda bulunmuştu: 'Evinde skor tutanlar beni iyi dinlesin: Martin Scorsese, 0 Oscar; Three 6 Mafia, 1 Oscar.' (Scorsese, bir sonraki yıl Oscar kazanmıştı.)

5. Crash

5. Crash

Brokeback Mountain (Brokeback Dağı) yerine ırklar arasındaki ilişkileri inceleyen Crash (Çarpışma) filminin 2006 yılında En İyi Film Oscar'ını kazanması pek çok kritiği kızdırmıştı. Crash'in yönetmeni Paul Haggis bile bunun doğru seçim olmadığını düşünüyor. Haggis, 2015 yılında verdiği bir röportajda şunları söyledi: 'Crash, yılın en iyi filmi miydi? Sanmıyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Barbra Streisand

6. Barbra Streisand

1969 yılında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, iki kişiye verildi. Funny Girl (Komik Kız)'deki performansıyla Barbra Streisand ve The Lion in Winter (Kış Aslanı) 'daki performansıyla Katharine Hepburn. Hepburn, törene katılmadı; böylelikle Streisand kabul konuşması yapan tek kazanan oldu.

7. Gwyneth Paltrow

7. Gwyneth Paltrow

Pek çok eleştirmen, Cate Blanchett'ın Elizabeth filmindeki performansının en iyi performansı olduğunu düşünüyor; ancak 1999 yılında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Shakespeare in Love'daki performansıyla Gwyneth Paltrow oldu. Prodüksiyon şirketi, Gwyneth Paltrow'un filmde sahneye çıkabilmek uğruna erkek kılığına girmek zorunda kalan bir oyuncuyu canlandırdığı için aslında birden fazla rolde oynadığını söyleyen bir reklam kampanyası başlatmış ve oy verenleri etkilemişti.

8. Shakespeare in Love

8. Shakespeare in Love

1998 yılında, tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden biri olarak görülen Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak) gibi güçlü bir rakibe rağmen, En İyi Film Ödülü Shakespeare in Love'ın oldu. IMDb'nin Tüm Zamanların En İyi 250 filmi listesinde Er Ryan'ı Kurtarmak 30. sırada yer alırken, Shakespeare in Love listeye giremedi.

9. Chariots of Fire

9. Chariots of Fire

Genellikle, En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan film, En İyi Film Ödülü'nü de kazanır. Warren Beatty 1982 yılında En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandığında, herkes filmi Reds'in de En İyi Film Ödülü'nü alacağından emindi. Ödülü İngiliz spor filmi Chariots of Fire kazandığında ise herkes şok oldu.

10. Anna Paquin

10. Anna Paquin

1994 yılında, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayları oldukça iddialıydı: Rosie Perez (Fearless), Winona Ryder (The Age of Innocence), Emma Thompson (In the Name of the Father) ve Holly Hunter (The Firm). Ancak, ödülü kazanan The Piano'daki performansıyla 11 yaşındaki Anna Paquin oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. How Green Was My Valley

11. How Green Was My Valley

Çoğu sinema eleştirmeni, Citizen Kane'in tüm zamanların en iyi filmi olduğu konusunda hemfikir. Film, IMDb kullanıcılarının oylarıyla belirlenen Tüm Zamanların En İyi 250 Filmi listesinde ise 66. sırada yer alıyor. 1942 yılında Oscar için oy kullananlar ise aynı görüşte değildi ve En İyi Film Ödülü'nü kazanan madencilerin hayatı ile ilgili bir drama olan How Green Was My Valley oldu. Orson Welles'in zamanının ötesinde Citizen Kane'i ise yalnızca En İyi Özgün Senaryo Ödülü'nü kazanabildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
27
17
14
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bayan Snow

3 idiots , taare zameen par ve blackin sırf hint filmi diye ırkçılık yapılarak ödül almadığı törene tören demem ben.

F

Filmlerle ilgili her içeriğin altında saçmalamak zorunda mısın?

srtc hyt

Bence en büyük fiyasko The Shawshank Redemption'ın en iyi filmi alamamasıydı. Tamam Forrest Gump da muhteşem filmdi ama Amerikan öğelerini fazlasıyla barındı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

"Citizen Kane" gibi bir filmin günden güne Top 250'deki sırasının düşmesi adeta hayattaki kaliteli insan sayısındaki düşüşün kanlı canlı kanıtı