Görüş Bildir
Haberler
Ortamlarda Paylaştığınızda Garipsenmeyeceğiniz Mastürbasyon Hakkında 12 Gurme Bilgi

etiket Ortamlarda Paylaştığınızda Garipsenmeyeceğiniz Mastürbasyon Hakkında 12 Gurme Bilgi

Laurie Strode
06.10.2021 - 22:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortamlarda paylaştığınız sırada sizi gerçek bir mastürbasyon gurmesi gibi gösterebilecek 12 muhteşem bilgiyi sıraladık. 

Kaynaklar: 1 - 2 - 3

Kapak görseli: Lucy Macaroni

1. Mastürbasyonun romantik ve/veya cinsel birlikteliklerinizle hiçbir alakası yoktur.

Birçok seks terapistinin vurguladığı meselelerden biridir bu. Özellikle erkek mastürbasyonu hakkında sıklıkla söylenen şeylerden biri kötü giden bir ilişkinin sonucunda ortaya çıktığıdır. Oysaki insanların çok büyük kısmı mastürbasyon yapar. İyi bir ilişkiniz olabilir, kötü bir ilişkiniz olabilir, bekar olabilirsiniz, evli olabilirsiniz; mastürbasyon yapmanız partnerinden tamamen bağımsız bir durumdur. Hatta seksolog Doktor Logan Levkoff'a göre mastürbasyon sadece seksle alakalı bile değildir. Birçok insan için günlük rutinlerinin bir parçasıdır; stresi azaltmak, kafasını temizlemek ya da rahat bir uyku çekebilmek için uyguladıkları yöntemlerden birisidir.

2. 17 yaş itibariyle erkeklerin yüzde 80'i, kadınların ise yüzde 58'inin mastürbasyon yaptığı ortaya çıkmış.

Indiana Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu Cinsel Sağlığı Geliştirme Merkezi'nin bir çalışması olan 'Ulusal Cinsel Sağlık ve Davranış Araştırması'na göre açıklanan bu rakamlar yetişkin erkeklerde yüzde 92, yetişkin kadınlarda yüzde 62'ye çıktığını söyleniyor.

3. Aydınlanma Dönemi'nde mastürbasyon büyük bir endişeydi. Hatta mastürbasyonu engellemek için "Jugum Penis" adında bir alet bile icat edilmişti.

3. Aydınlanma Dönemi'nde mastürbasyon büyük bir endişeydi. Hatta mastürbasyonu engellemek için "Jugum Penis" adında bir alet bile icat edilmişti.

Mastürbasyonun hastalık olduğuna inanılan bu dönemde 'Jugum Penis' adlı bir alet icat edildi. Bu alet, istenmeyen ereksiyonları engellemek için tasarlanmıştı ve penise bağlanabilen tırtıklı dişlere sahip bir çelik klipsten oluşuyordu. Aynı zamanda bu dönemde Immanuel Kant'ın mastürbasyonun intihardan daha kötü olduğuna dair düşünceleri de ön plandaydı.

4. Her yılın Mayıs ayı "Mastürbasyon Farkındalık Ayı" olarak kutlanmaktadır.

4. Her yılın Mayıs ayı "Mastürbasyon Farkındalık Ayı" olarak kutlanmaktadır.

Aslında bu mevzu Mayıs'ın 7'si ile 28'i arasında karar verilememiş bir Uluslararası Mastürbasyon Günü olarak kutlanmaktaydı fakat son zamanlarda tüm Mayıs ayı için mastürbasyon hakkını korumak ve kutlamak adına Mastürbasyon Farkındalık Ayı olarak kutlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Planned Parenthood (Planlı Ebeveynlik) kuruluşunun açıklamasına göre mastürbasyon regl sancılarını rahatlatmanın etkili yollarından biri.

5. Planned Parenthood (Planlı Ebeveynlik) kuruluşunun açıklamasına göre mastürbasyon regl sancılarını rahatlatmanın etkili yollarından biri.

Araştırmalara göre kasları da rahattığı düşünülen mastürbasyonun regl ağrılarını rahatlatmakta da başarılı olduğu söyleniyor.

6. Aslında mastürbasyonun sadece regl ağrılarına ve kramplara iyi geldiği değil birçok sağlık problemine de faydası olduğu söyleniyor.

Salgılanan endorfin hormonu vesilesiyle ağrıların yanında stresi azaltan ve uykuya yardımcı olan bir tarafı olduğu biliniyor. Hatta bazı araştırmalara göre hastalıklar savaşan akyuvarların sayısını arttırdığı ortaya çıkmış. Bunun yanı sıra ayda 4 ila 7 defa mastürbasyon yapan erkeklerde prostat kanseri riskini azalttığı araştırmalar arasında.

7. Fiziksel sağlık sorunlarına iyi gelmesinin yanı sıra mastürbasyon zihinsel sağlık için de faydalı.

7. Fiziksel sağlık sorunlarına iyi gelmesinin yanı sıra mastürbasyon zihinsel sağlık için de faydalı.

Doktorlar mastürbasyonun oksitosin ve dopamin gibi mutluluk hormonları saldığını ve bireye zevk ve keyif verdiğini açıklıyor. Bu nedenle mastürbasyonun kaygı ve stresi uzaklaştırmak için zihinsel meditasyon olarak son derece işe yaradığını söyleyebiliriz.

8. Mastürbasyon için kullanılan vibratörler sadece kadın için değil erkekler için de kullanılabiliyor.

8. Mastürbasyon için kullanılan vibratörler sadece kadın için değil erkekler için de kullanılabiliyor.

Çok yaygın olarak vibratörler sadece kadın mastürbasyonunda kullanıldığı düşünülüyor. Oysaki vibratörler erkek mastürbasyonu için de kullanılıyor. Bir tıp dergisinde yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin yüzde 16.6'sı mastürbasyon için vibratörden yardım alıyor.

9. Birçok insan mastürbasyon sonrası ağlıyor.

Mastürbasyondan sonra ağlamak çok yaygın bir problemmiş esasında! İlişki sonrası ağlamak kavramını duymuş olabilirsiniz fakat mastürbasyon sonrası ağlamak sizin için de yeni bir şey olabilir. Tıpta bu durum 'post-coital blues' (ilişki-sonrası hüznü) olarak adlandırılıyor. Bu konu üzerinde çok sayıda araştırma mevcut ve hâlâ araştırmalar devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mastürbasyonun da yanlış yapılma yöntemleri vardır.

Seks yaralanmaları kavramına hepimiz muhtemelen aşinayızdır fakat mastürbasyon yaralanmalarını duymuş muydunuz? Trauma and Acute Care Surgery (Travma ve Akut Bakım Cerrahisi) adlı dergide yayımlanan bir araştırma penis kırılmalarının yüzde 60'ının mastürbasyon sırasında meydana geldiğini ortaya çıkarmış. Aynı zamanda kangren de sıklıkla görülen vakalardan biri.

11. Mastürbasyon ve cinsel birleşme sırasında ortaya çıkan spermler birbirinden farklıdır.

1990'lardan bu yana yapılan araştırmalara göre seks sırasında ortaya çıkan spermler ile mastürbasyon sırası ortaya çıkan spermler aynı değil. Cinsel birleşme sırasında prostatların daha aktif olması sebebiyle görülüyormuş bu farklılık. Hatta her mastürbasyon sırasında çıkan spermlerin de aynı olmadığı Evolutionary Psychological Science (Evrimsel Psikoloji Bilimi) adlı dergide yazılmış. Burada çıkan makaleye göre daha önce izlenmemiş ve bir kadının rol aldığı erotik film izlenerek yapılan mastürbasyon sonucu üretilen spermin daha önce defalarca kez izlenerek yapılan mastürbasyon sonucu üretilen spermden çok daha fazla olduğu yazılmış.

12. Canlılar aleminde mastürbasyon yapan tek canlı biz değiliz!

Bunun evrimsel arkaplanı henüz bilim insanları tarafından anlaşılamamış olsa da hayvanların da mastürbasyon yaptıkları biliniyor. Bazı hayvanlar cinsel organlarını farklı dış kaynaklara sürtmeyi seviyor. Hatta yeterince esneklerse kendilerine oral seks bile yapıyorlar. Mesela deniz aygırı (mors) bu konuda oldukça başarılılar. Geyik gibi bazı hayvanlar boynuzlarını ağaçlara sürterek boşalır, kirpiler çubukları tercih eder ve hatta sincaplar boşalıncaya kadar mastürbasyon yapar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
42
34
27
23
19
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın