Görüş Bildir
Haberler
Orman Bakanı Pakdemirli'nin 2 Danışmanı Sabıkalı Çıktı! Birinin 64, Diğerinin 47 Suç Kaydı Var

etiket Orman Bakanı Pakdemirli'nin 2 Danışmanı Sabıkalı Çıktı! Birinin 64, Diğerinin 47 Suç Kaydı Var

R.G.
11.08.2021 - 10:17

Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 49 danışmanla görev yapıyor. Bunlardan Arif Barata hakkında 47 suç kaydı, Metin Çamlı hakkında 64 suç kaydı var. Metin Çamlı, resmi belgede sahtecilikten 1 yıl hapis yattı. Et-süt birliklerini yönetiyor. Arif Barata da ihaleye fesat karıştırmak ve hırsızlıktan cezaevine girdi. Adam öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya ve Muğla başta olmak üzere Türkiye genelinde binlerce hektar ormanlık alan yandı. Havadan yeterince müdahale edilememesi üzerine tepkileri üzerine çeken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin iki danışmanının “suç makinesi” oldukları ileri sürüldü. Sözcü'ye konuşan AKP'li bir kaynak Pakdemirli'nin 49 danışmanı bulunduğunu, bunlardan Metin Çamlı hakkından 64, Arif Barata hakkında da 47 suç kaydı bulunduğunu savundu.

9 ay cezaevinde yattı

9 ay cezaevinde yattı

Danışman Arif Barata'nın suçları şöyle:

“İhaleye fesat karıştırmak suçundan 9 ay cezaevinde kaldı. Hırsızlık suçundan 3 buçuk ay ceza aldı. Kamu görevlilerini tehdit, yaralama suçundan 4 ay ceza yedi. Özel hayatın gizliliği ve adam öldürmeye teşebbüs suçundan halen yargılamaları devam ediyor.”  

Arif Barata hakkında AKP'li eski Bakan Sema Ramazanoğlu da arsa alımı konusunda şikayetçi olduğu öğrenildi.

'Doğru bir insan değil'

Ramazanoğlu, Barata hakkında şöyle konuştu:

“Bu benim şahsi meselemdi. Ortak tanıdığımız, güvendiğim insanlarla sorunumu çözdüm. Ama bu şahıs sıkıntılı birisi. Çok doğru bir insan değil. Bu tür insanlar her türlü kanalı, her türlü şeyi deneyerek bir yerlerde yer edinmeye çalışıyorlar. Orman bakanımız da bazı şeylerin farkındadır. Sonuna kadar olmayan yetkilerini, olamayan haklarını kullanmak konusunda sonsuz cüretkar insanlardır.”

Pakdemirli'nin danışmanlarının durumundan AKP'li yöneticilerin de rahatsız olduğu, partinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zarar görmemesi için sustukları bilgisi de verildi.

Ömür boyu kamu hakkı yasaklısı

Ömür boyu kamu hakkı yasaklısı

64 suç kaydı bulunan Metin Çamlı da Bakan Pakdemir'e danışman olarak hizmet veriyor. Resmi belgede sahtecilik suçundan 32 dosyası bulunan Çamlı, bir yıl cezaevinde yattı. İhale yasaklısı ve ömür boyu kamu haklarından yasaklı. Çamlı, bakan adına et-süt birlikleri ve damızlık birliklerini yönetip maaş alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
399
93
36
32
18
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

49 danışmana mı şaşıralım, bunların sabıkalarına mı şaşıralım, bu kadar adamın bi boka yaramadıklarına mı şaşıralım

Emre Karamik

o kadar haklı bir yorum ki....

Kzlt

Ak partinin ak adamları :)) 49 danışman maaşı ve masrafları, uçak alırız o paraya feyzo. Sanki memleketin bütün iti kopuğu aynı partide toplanmış bazıları da... Devamını Gör

Sıradan Biri

2 kişinin sabıkasını si*tir ette. 49 danışman nedir amk. Ulan asgari ücretli vatandaş açlık sınırında. Emekli zaten ağlıyor. Bunlar o 49 danışmana çuvallar d... Devamını Gör